African Wild Dog Information

 

Fysiske egenskaper

Afrikanske villdyr oppnår en gjennomsnittlig skulderhøyde mellom 24 og 30 tommer og en gjennomsnittlig kroppslengde, ikke med halen mellom 2 1/2 og 3 1/2 fot. Deres gjennomsnittlige vekt varierer fra 37 til 60 pounds. Frakk av hver hund inneholder et unikt mønster av svarte, brune og hvite markeringer. Deres store, avrundede ører hjelper dem å holde seg kule og forbedre deres hørsel. I motsetning til andre canids, slutter sine lange ben i fire tær på forsiden poter i stedet for fem. Hundene har en magert og slank konstruksjon.

Område

De er hovedsakelig funnet i gresland, savann og åpne skoger i sør-afrikanske land, inkludert Zimbabwe, Botswana og Sør-Afrika og østlige afrikanske land som Tanzania. Ifølge Zoological Society of San Diego krever disse hundene mellom 80 og 800 kvadrat miles land for jakt og roaming. De forblir vanligvis i ett område i bare en eller to dager av gangen.

Sosial struktur

Pakningsstørrelser varierer fra fem til 20 hunder. En mann og kvinne 'alfa' eller dominerende par leder lederen. Kvinner kan føde kull på opptil 21 valper, noe som er større enn noen andre hunder. Hele pakken tar del i å heve valpene, inkludert fôring, å se og beskytte dem. Kvinner forlater pakken på rundt 3 år for å bli med i en ny pakke, mens hanner forblir i samme pakke for hele livet. Pakker inneholder vanligvis mer hanner enn kvinner.

Jakt

Afrikanske villdyr utfordrer og spiller kamp før de går på jakt. De bruker ørene deres til å indikere hvilken retning som skal gå, og omvendt jage etter sitt byte, som hovedsakelig inkluderer impalas, Thompson 's gazeller og puku antilope. Av og til vil hundene jakte større bytte som afrikansk bøffel eller små dyr som harer. De bruker høyoppløste samtaler for å kommunisere i løpet av jakten og klokken som 'hoo' samtaler hvis de blir skilt eller tapt. Hundene er avhengige av hastighet og utholdenhet for å bære sitt bytte. De kan kjøre avstander på opptil tre miles og nå hastigheter på 37 miles per time. Deres suksessrate for hunter går vanligvis mellom 70 prosent og 90 prosent.

Trusler

Den internasjonale naturvitenskapsorganisasjonen (IUCN) lister afrikanske villdyr som truet fra 2009, basert på på deres fallende antall. Befolkninger på opptil 500 000 ble en gang funnet i flere deler av Afrika, ifølge Wildlife Conservation Network. Hundenes tall har blitt redusert til anslagsvis 3000 til 5.500 på grunn av konflikter med bønder og ranchere i smittsomme sykdommer som svindel som overføres av husdyr og habitatfragmentering. Befolkningen forblir i bare 25 av de 39 afrikanske landene, som villhundene en gang gikk over. I henhold til IUCN finnes juridisk beskyttelse, men er sjelden håndhevet. Nasjonalparker gir litt beskyttelse fra folk og husdyr, men gir ikke nok land til tilstrekkelig støttepakker. Afrikanske villdyr, eller lycaon pictus, tilhører canidae-familien, som inkluderer ulver, sjakaler og husdyr. De er også kjent som afrikanske malede hunder, Cape jakt hunder og tricolor hunder. Afrikanske villdyr lever vanligvis opp til 10 år i naturen og opptil 13 år i fangenskap.