Hvordan rense havvann

 

1.

Finn en potion av strand som er fuktig og i direkte sollys. Sørg for at jorda er laget av sand i stedet for leire, slik at den ikke beholder vann. Bruk den varmeste plasseringen som oppfyller de andre kriteriene.

2.

Skru ut et bredt, grunt hull som er litt mindre enn det største plastarket du finner. Vær litt dypere enn den største koppen du har. Rengjør koppen så godt du kan og plasser den i midten av hullet.

3.

Legg plastplaten over hullet, men la en liten grad av slakk i arket. Pak sand ned på kantene på arket for å holde det på plass. Kontroller at arket danner en tett tetning mot bakken. Dette forhindrer at fordampningsvannet rømmer ut kammeret ditt

4. Legg en liten mengde bergarter og sand i midten av arket for å få det til å sagke over koppen. Du vil at saga i arket skal være som dyp og smal som mulig uten å faktisk nå koppen.

5.

Vent på at vann samles i koppen. Hvis det er nok fuktighet i kammeret og temperaturen er høy nok , vann i kammeret vil fordampe og kolbe ct på plastplaten. Vanndråpene vil da glide ned i sagen midt på arket og dryppe inn i koppen.

Havvann inneholder ca. 3,5 prosent salt, noe som gjør det ubrukelig. Kommersielle desalinatorer renser havvann i stor skala ved å koke det og samle dampen, som ikke inneholder noe salt. Dampen kondenseres deretter tilbake i ferskvann. Du kan demonstrere denne prosessen med enkle materialer som du kan bruke i overlevelse Virkningen av denne prosedyren avhenger hovedsakelig av plastplatens størrelse og temperaturen.