Slik identifiserer du måleren i poesi

 

1.

Lær betydningen av måleren. Meter er et tilbakevendende mønster av stressede og ubelastede stavelser i en poesi. Disse mønstrene er plassert i sett gjennom poesi og hvert sett kalles en fot. Et sett av to stavelser som begynner med en ubelastet stavelse og slutter med en stresset kalles iamb eller iambic; en spondee er to stressede stavelser. Anapest er en tre stavelsesfot bestående av ubelastede, ubelastede, stavede stavelser. Det er mange forskjellige føtter. Læring av navn og stressmønstre er nødvendig for å identifisere meter i poesi.

2.

Les noe dikt og bestem linjelengden. Det er mange linjelengder, inkludert mono meter, dimeter, trimeter, pentameter og oktameter. Disse linjelengder bestemmes av antall føtter per linje. Et dikt på fem fot er pentameter; et dikt med åtte fot er oktameter; trimeter er et dikt med tre fot.

Kombinert fotmodell med antall føtter for å bestemme et diktes metriske mønster. Et fotfotmønster kombinert med en linjene på fem fot ville være en iambisk pentameter. Et dikt med en trokéfot (stresset, ustrammet mønster) og en trimeter (tre fot) kombinert ville gi diktet et trosaisk tetrametermønster.

Tips og advarsler

  • Kjøp en bok om hvordan du skriver eller leser poesi, sjekk en ut fra biblioteket eller finn den samme informasjonen online.
  • Rytme og meter er to av elementene som etablerer måten et dikt ser ut og høres ut. Rytme og meter er ofte forvirret, men er faktisk uatskillelige i et dikt. Meter er mål for en linje og rytmen er delvis opprettet av måleren. Identifisere rytme og meter i et dikt er enkelt når du forstår hvordan stavelser og stressindikasjoner brukes til å lage dem.