Slik lager du et panoramabild

 

1.

Det første trinnet er å identifisere bilder som fungerer sammen og bestemme hvilken type utgang du ønsker. Du kan lagre bildene dine i et bildeformat som vi vil gjøre i denne artikkelen, eller lagre bildene dine i et film- eller flashformat. Disse VR-filmene brukes til å lage en rekke webapplikasjoner som hjemme turer eller produktturer. Canon-programvaren lagrer panoramabilder som MOV-filer som kan ses med Quicktime. Du kan også finne programvare som utgir VR-filmer i andre videoformater. I dette eksemplet vil vi slå sammen fire poser av hunden vår, Deuce til ett bilde. Bare klikk på ÅPEN for å velge filer, bruk kontroll og klikk for å åpne flere filer.

2.

Velg formatet du vil ha. Med dette programmet, klikker du bare på ARRANGE-knappen for å velge matrisen du vil ha. Dra bildene i riktig rekkefølge som du vil ha i det fusjonerte bildet eller det virtuelle panoramaet. Hvis du har tenkt å lage et VR-bilde, vil du kunne bruke musen til å flytte bildet i retningen av arrangementet du valgte.

3.

Etter å ha valgt riktig matris og rekkefølge, klikk på MERGE-fanen for å starte prosessen. Før du slår sammen, bruk zoomen til å lage den størrelsen du vil ha, og klikk på MERGE SETTINGS før du starter prosessen. For denne typen sammenslåing eller for å lage en VR-film, vil du velge PANNING. Klikk på OK og deretter MERGE-knappen for å starte prosessen.

4.

Når prosessen avsluttes, ser du bildene samlet sammen. Deretter klikker du på SAVE-knappen, og du vil se bildet med grønne avgrensningsfelt rundt bildet. Photo Stitching-programvare fusjonerer bildene sammen slik at de vil justere til senter og blander kantpunktene sammen. Dette medfører en veklende effekt. Flytt det grønne rektangelet for å beskjære bildet riktig for å eliminere overlappingsområdet. Når du er ferdig, lagre som en Photoshop-fil, TIFF, JPEG eller MOV (VR) -format.

5.

Det endelige bildet er ganske stort, så du må vurdere å se eller Utskriftsalternativer før du oppretter det fusjonerte bildet. Jeg kan nå ta dette bildet i GIMP eller Photoshop, og fjern hundens slips for å gjøre det til et bedre bilde.

Tips og advarsler

  • Bildevalg er nøkkel; Du må gjøre valg som er like i størrelse og farge for å få det sammenslåtte bildet til å fungere.
  • Når du tar originale bilder for en VR-film, bruk kameraet på et stativ og ta et bilde for omtrent hver femten grader utsikten. Koble kameraet i en enkelt retning.
  • Kontroller at du kan skrive ut eller vise bildet. Størrelsen på dette bildet er nå 4782px x 968px og kan skrives ut horisontalt på en standardside, men vil bare være to inches bred.
  • Når du lager en VR-film, må du sørge for at du har en mediespiller installert som kan spille av filmen.
  • I en annen artikkel diskuterte jeg sammenslåing av to fotografier sammen ved hjelp av en dybdefusjon av blanding. I denne artikkelen vil vi snakke om å sy sammen to eller flere bilder sammen for å lage et panorama. Mange digitale kameraer leveres med programvare som stikker to fotografier sammen side om side, topp til bunn eller i en rekke andre matriser. I denne artikkelen vil vi demonstrere prosessen ved hjelp av Canon PhotoStitch 3.1 som følger med mange Canon Digitalkameraer. Hvis kameraet ikke har denne typen programvare, kan du finne demoversjoner av en rekke produkter på nettet.