Deler av et batteri

 

Bruker

Batterier har mange bruksområder. De kan strømme høreapparater, mobiltelefoner, CD-spillere, røykalarmer, datamaskiner og til og med biler. Evnen til å ha strøm uten å være 'plugget inn' er en utrolig nyttig ide som har utallige applikasjoner.

Slik fungerer det

Et batteri, eller en celle, består av en katode, en anode og elektrolytten. En kjemisk reaksjon finner sted i cellen, beveger elektroner fra ett sted til et annet og produserer en elektrisk strøm. Halvparten av cellen inneholder elektrolytt og en anode. Den andre halvdelen inneholder elektrolytt og en katode. Elektroner samles i den negative enden av et batteri (anoden). Når en ledning er koblet fra den positive enden (katoden) til den negative enden, beveger elektronene seg gjennom cellen fra anoden til katoden.

Anode

Anoden er den delen av batteriet som gir opp elektroner. Ved utslipp av energi er anoden den negative elektroden. Ved lading av en celle blir anoden den positive elektroden. I alkaliske batterier består anoden vanligvis av sinkpulver. For å begrense korrosjon blir sinkoksid vanligvis tilsatt anoden.

Katode

Katoden er den delen av batteriet som absorberer elektroner. Under utladning av energi er katoden den positive elektroden. Når en celle lades, blir katoden den negative elektroden. I alkaliske batterier består katoden vanligvis av mangandioxid. For å forbedre ledningsevnen, er grafitt tradisjonelt brukt i katoden.

Elektrolytt

Elektrolytt er den ledende substansen som overfører energi gjennom cellen. Anoden og katoden berører aldri; De er koblet til hverandre via elektrolytt. Elektrolytter kan komme enten i fast eller flytende form. Materialer som vanligvis brukes til elektrolytter er kaliumhydroksyd, ammoniumklorid eller sinkklorid. Sammensetningen av et batteri varierer avhengig av type alkalisk, litium eller sinkklorid. Batterier kommer i alle former og størrelser og er tilgjengelige i et bredt spekter av styrker, når det gjelder strøm. Den ene tingen til felles med en hvilken som helst type batteri er måten den fungerer på. Batterier beveger energi fra den ene enden av cellen til den andre, og skaper en strøm som kan brukes til å levere strøm til mange enheter.