Egenskaper av hydrogen

 

Størrelse

Hydrogenet er det minste elementet, både i størrelse og masse. Atommassene måles i form av atomenheter (lik massen av en enkelt proton), så atommassen av hydrogen er bare 1,00794. Som alle atomer er hydrogenatomer utrolig små. Hydrogenet måler bare ca 0,12 nanometer i diameter.

Typer

Det er tre isotoper av hydrogen - det samme elementet, men med forskjellige antall nøytroner i atomene. Kjernene. Den vanligste isotopen av hydrogen er Protium utgjør mer enn 99 prosent av alt hydrogen i universet. Deuterium er den andre isotopen av hydrogen, som utgjør kun 0,015 prosent hydrogen. Tritium er den minst vanlige isotopen, kun eksisterende sjelden i naturen. Den kan produseres ved å bombardere deuteriumatomer med nøytroner, men tritium forblir ustabil og faller.

Identifikasjon

Hydrogen er luktfri og fargeløs i sin gassform (H2). Hydrogen eksisterer alltid som en gass på Jord, med et utrolig lavt kondensepunkt på minus 252,8 grader Celsius. I stjerner er hydrogen et plasma, som de fleste elementer i det høye varme og høytrykksmiljø. Du kan identifisere hydrogenets tilstedeværelse i stjerner ved bruk av spektroskopi . Se etter utslippslinjer i spektret som matcher de som produseres ved å brenne hydrogengass på jorden.

Effekter

Hydrogen er et ekstremt reaktivt element. På jorden finnes ikke hydrogen i isolasjon i naturen. Alle jordens hydrogen er i stedet bundet til molekyler med andre elementer, spesielt med oksygen for å danne vann (H2O). Mens ren hydrogengass kan fremstilles via kjemiske prosesser, forblir denne gasen flyktig. Vanngass er brennbar, et faktum klart i begynnelsen av det 20. århundre da hydrogenfylte luftskip som Hindenburg ble brann og raskt brent.

Funksjon

Hydrogen har mange bruksområder innen vitenskap og industri. Selv om den ikke brukes mye for lufttransport lenger, er hydrogen s lettere enn luftegenskaper tillater det å brukes til å løfte gjenstander. Flytende brensel bringer NASAs raketter inn i rommet, og hydrogenbrenselceller driver romstasjonen. Hydrogen kan også brukes til å kjøre biler, og det er en økende interesse for denne 'rene' teknologien. Hydrogen brukes også i metallbehandling prosesser og i raffinerier. Hydrogen er det mest omfattende elementet i universet. Hoveddelen av de fleste stjerner, hydrogen, utgjør mer enn 90 prosent av universets masse. Til tross for dette er hydrogen den minste og laveste massen av alle elementene, som består av bare en enkelt proton og en enkelt elektron. egenskaper av hydrogen stammer fra denne spesielle atomkonfigurasjonen.