Hva er meningen med barometrisk trykk?

 

Høyde

Variasjoner i lufttrykkseffekt luftfart og enkeltpersoner i høye høyder. Fly er utformet for å forsegle flyet for å beskytte mot livstruende endringer i lufttrykk. Mountaineers må være oppmerksomme på barometrisk trykkendringer når de klatrer i høye høyder. Som barometrisk trykk påvirker nivået av oksygen i luften, må fjellklatrere bruke riktig utstyr for å sikre deres sikkerhet.

Vær

Fluktuasjoner i barometertrykk er knyttet til endringer i været. Under en orkan viser barometertrykket som er ekstremt lavt, hvor kraftig stormen er. Under en tornado følges senket barometertrykk i syklonens kjerne. Den barometriske trykkbilden til USA angir nåværende barometriske avlesninger etter stat.

Helse

Eksponering for lavt barometrisk trykk kan påvirke en persons helse. Lungemboli (arterieblokkering i lungen) og aneurysmer er to forhold som er dødelig når de er utsatt for lavt barometertrykk. Institutt for obstetriksjoner ved Tokyo Medical University har utført studier som viser at lavt barometertrykk kan forårsake arbeidsstart hos gravide kvinner. Lufttrykket på jordens gravitasjonsfelt er kjent som barometertrykk. Også kjent som atmosfærisk trykk ble det oppdaget barometrisk trykk i det 17. århundre. Et barometer er et vitenskapelig instrument som brukes til å måle trykk. Barometrisk trykk brukes i meteorologi, helse og endringer i høyde.