Rockhound Safety Rules

 

Collection Gear

Rockhounds trenger ulike verktøy for å samle bergarter og mineraler. Rock hammer har en stump ende på den ene siden og en meislet ende på den andre. Den stumpe enden er brukt til å bryte av et stykke stein mens den meislede enden kan brukes til nybegynnere. Rockhounds bære kjøpesenter og små meisler også for finere, mer delikat samlingsarbeid. En lommekniv er et godt instrument for å teste mineralhardhet. Rockhounds bruker også håndlinser for å forstørre mineralene for identifikasjonsformål. En klut, prøvebeholdere og en bøtte eller ryggsekk er alle nyttige i bergkolleksjon.

Sikkerhetsutstyr

Bergkolleksjon krever bruk av sikkerhetsutstyr. Øyevern er nødvendig for å beskytte øynene mot flygende rusk, da du knuser deler av rock-offcrops. Sterke hansker beskytter hendene dine mot skarpe bergstykker som bryter av prøver etter hvert som de samles inn. Hvis fjelloppsamlingen er ferdig på en utkik som er høyere enn deg eller har et overheng, blir det bruk av en hardhet som er nødvendig for å beskytte deg mot fallende rusk. Et førstehjelpsutstyr er nyttig for eventuelle kutt, blåmerker eller skader som kan opprettholde under utstillingen.

Natursikkerhet

Rockhoundutstillinger forekommer ofte på avsidesliggende steder i naturen. Forbered deg på turen ved å sette på insektspray og solkrem. Sørg for at du er klar over omgivelsene mens du jobber. Vet hva gift eik, giftig eføy, og gift sumac ser ut slik at du kan unngå dem. Vær forsiktig når du arbeider rundt pensel så mange slanger liker å ta lyst der. Sørg for at du tar med mye vann og snacks for å unngå dehydrering.

Sikkerhetsteknikker

Unngå å samle opp fra en bratt skråning med løs materiale. Forstyrrelsen av skråningen kan forårsake skred som kan føre til skade. Unngå å samle inn fra en utkikk som har et overheng. Slående fjellet kan føre til mindre stabilitet i utkanten og kan forårsake fallende rusk. Vær oppmerksom på skarpe fragmenter du lager når du samler bergarter. Fjern disse skarpe fragmentene for å sikre samlere og dyr trygt.

Samlingstips

Plasser hver prøve i en samlebeholder når du samler dem. Innsamlingsbeholderne kan være en plastpose, et stykke avis eller en plastopsamlingsburk. Merk hver prøve mens du samler dem. Legg merke til at du ikke trenger å identifisere steinen på oppsamlingsbeholderen, men du bør være spesifikk inn i hvor hver prøve ble funnet. Dette sikrer at prøver ikke blir blandet opp når du kommer hjem. Rockhounds er amatør geologer. Rockhounds går inn i feltet for å samle edelstener, bergarter og mineraler. For å kunne utstyres for en prospekteringsreise, må samlere nøye forberede seg på eventuelle beredskap de måtte møte. Når du jobber i feltet, må rockhounds vite beste praksis og sikkerhetsregler for å unngå skade på banen.