Bee Keeping for Beginners

 

The Beehive and the Bees

Grunnleggende bikupere består vanligvis av et bunnbrett og fem supers, hver med ti rammer av kam. Kam fungerer som et hekkeområde og som lagring for honning. Supers bør kontrolleres konsekvent for å sikre at kammer som brukes til å hoste unge bier, er fri for sykdom og ikke blir angrepet av møll, og at de som brukes til honninglagring, er godt vedlikeholdt.

Det er best å kjøpe bier i løpet av våren, slik at du kan øke sjansene for at du får en god dronning og en levedyktig bikube. Du bør også være oppmerksom på bietmider og spørre om statusen til kvaler når du vurderer forhandlere.

Beskyttelsesutstyr

Viktigst må du være sikker på at du har det grunnleggende personvernutstyret. Dette inkluderer et bee slør og en god brettet hue for å feste den til. Et slør og lange ermer og bukser med hansker vil være tilstrekkelig til å beskytte deg mot de fleste sting, men også suvenirer kan kjøpes. Du vil også trenge et godt kuleverktøy for å flytte supers ordentlig slik at biene ikke blir agitated. I tilfelle at biene blir forvirret, vil du være sikker på at du har en bee-røyker. En bierrøyker avgir en mild røykbluss som har en beroligende påvirkning på bier og kan være avgjørende når det er trussel om en sværme.

Utvindingsutstyr

Det mest grunnleggende uttrekksutstyret er en bivør, som du vil bruke til å feie biene bort fra kamene når du trekker dem. Når du har trukket kamene, kan en elektrisk kniv brukes til å fjerne vokskapslene, og en honningekstraktor brukes til å fjerne honningen. Extractors kan variere fra store elektriske ekstrakter til små hånddrevne. Når du har fjernet honningen, må du filtrere den med vokspapir eller nylon for å sikre renheten.

Biodyrsår

På samme måte som blomstene de høster pollen fra, er bier sesongmessige, og det er viktig for noen biavler å ha en intim kjennskap til sesongens vaner i deres koloni. Generelt om våren er det viktig for bevarerne å sørge for at dronningen legger egg og at det ikke er tegn på sykdom i kolonien som biene gir opp til høstingstid. Som sommeren utvikler, rundt juli bør du sørge for at det er god plass for kolonien og honningen den produserer. Superrammer vil bli fjernet for honninghøsting i løpet av denne tiden også. Om høsten og vinteren er din viktigste jobb å sikre at kolonien forblir varm og får mye sukker og vann. De viktigste faktorene i biavl er kunnskap og riktig utstyr. I denne artikkelen vil vi diskutere det grunnleggende utstyret som trengs for å være vert for en koloni av bier, hold deg trygg og trekk ut honningen. Når vi har etablert utstyret, vil vi kort berøre din rolle som biavl gjennom hele året.