Hva kan jeg gjøre for å redde regnskogen?

 

Bruk mindre papir

Papir er laget av trær, så bruk mindre papir betyr at færre trær må kuttes ned. SaveTheRainforest.org sier at folk ikke skal kaste bort papir: bruk begge sider av et ark, resirkuler papiret når du er ferdig med det og kjøp bare resirkulert papir. Papir laget av andre vegetasjoner, som maisstengler, er tilgjengelig og bør brukes til fordel for papir laget av trær, ifølge Rainforest Action Network.

Resirkuler

Gjenvinn så mye som mulig. Gjenvinning reduserer behovet for råvarer til å lage nye produkter. For eksempel brukes bauxitt til å lage aluminium bokser. Det kommer fra de tropiske regnskogene som kuttes ned før aluminiumgruve. Brukte sodavann kan smeltes ned og gjøres til nye bokser, noe som reduserer behovet for bauxitt. Gjenvinningsbokser eller andre produkter som papir og plastflasker kan til og med legg penger i lommen, ettersom resirkuleringsfirmaer ofte betaler for mange gjenstander.

Gjenbruk

Gjenbruk av gjenstander bidrar til å redde regnskogen. Eksempelvis kan de tynne plastposene i supermarkeder vanligvis bare brukes én gang. lerret vesker å bære dagligvarer, og u se dem hver gang du handler. Noen markeder trekker noen få cent fra den totale regningen for kunder som tar med seg sine egne poser.

Gi det bort

Hvis du har noe du ikke vil eller kan ikke bruke lenger, gi den til noen som kan bruk det. Doner det til en butikk, som kan selge den til noen som trenger den gjenstanden, men kan ikke ha råd til å kjøpe den nye. Donasjoner til nonprofitvirksomhetsbutikker kan være fradragsberettigede. Gi noe til noen som ønsker eller trenger det mer enn du reduserer antall nye elementer som må gjøres. Dette opprettholder igjen råmaterialer, spesielt de fra regnskoger.

Hvor er biffen?

Rainforest Action Network sier 55 kvadratmeter føttene av regnskogen er kuttet ned for hver kvart pund hamburger servert i en fastmat restaurant. Regnskogen er ødelagt for å lage beitemark for storfe. Neste gang du bestiller en hamburger, spør kontorist hvor biffen kom fra. Hvis hun heter et regnskogsland, bestiller du noe annet.

Opplær deg selv

Opplær deg selv om krisen mot regnskogen og bruk den kunnskapen til å utdanne andre. Skriv brev til kongressmedlemmer og din lokale avis. Skriv selskaper som ødelegger regnskog i fremdriftens navn; fortell dem at du ikke kommer til å kjøpe sine produkter lenger - og så ikke. Regnskoger, jordens eldste levende økosystemer, forsvinner i en foruroligende hastighet. Hvert sekund, et område som størrelsen på to fotballbaner er ødelagt. Fordi regnskogene forynger luften vi puster, er det viktig å stoppe deres ødeleggelse. Det er mange ting folk kan gjøre for å redde regnskogen, fra resirkulering til brevskriving.