Slik beregner du en månens fødselsdato

 

1.

Samle den relevante fødselsinformasjonen. Du må kjenne måneden, dagen og året for personen som har månens fødselsdato du ønsker å beregne.

2.

Gå til China Caps 'Lunar Birth Date Calculator asia-home.com/china/cncaps.php?lang=no. Denne nettsiden er den mest kjente månens fødselsdatoen kalkulator. Sett inn personens fødselsinformasjon under '1. Skriv inn gregoriansk fødselsdato.'

3.

Trykk på 'Enter' på tastaturet.

4.

Den fjerde raden fra toppen viser din 'kinesiske dato for din Fødselsdag.' Resultatet vil liste din syklus, ditt kinesiske år, det gregorianske året og måneden og datoen for månekalenderenes fødsel.

5.

Tolk resultatene. Aslaksen forklarer at 'syklusen' refererer til hvilket av det nittende år som sykler bursdagen din faller inn under. Hvert 20. år går månekalenderen inn i en ny syklus. Noen født i 1970 og noen født i 1990, vil bli født i forskjellige sykluser. 'Kinesisk år' refererer til hvilket dyr som er tildelt ditt fødselsår. Du kan være en kanin, en okse, en tiger eller et annet dyr. Måned og dato for fødselen din er tildelt i henhold til hvor mange dager og måneder etter det kinesiske nyttår du ble født. Som det kinesiske nyttårets dato på den gregorianske kalenderen endres fra år til år, vil to personer født 20. mars i to separate år i henhold til den gregorianske kalenderen, ikke ha samme månekalender fødselsdag og måned.

p>

Tips og advarsler

  • Den mest populære delen av den kinesiske kalenderen er årlig tildeling av et dyr til hvert år. Hvis du ønsker å vite hvilket dyr som ble tildelt din fødsel år, sjekk ressursene nedenfor.
  • Den kinesiske månekalenderen er et svært komplisert dokument. For nøyaktighetens skyld er det en god ide å stole på en av de mange nøyaktige kalkulatorene enn å prøve å bestemme din månens fødselsdato for hånd.
  • Den kinesiske månekalenderen er forskjellig fra den vanlige vestlige, gregorianske kalenderen på mange måter. Ifølge Helmer Aslaksen er hvert kalenderår tildelt et bestemt dyr, året begynner ikke 1. januar som den gregorianske kalenderen, og den kinesiske kalenderen refererer til alle nyfødte barn som allerede ett år gammel. Derfor er en person som er tre år gammel ifølge den gregorianske kalenderen, ansett som fire år i henhold til månekalenderen. Av alle disse grunnene kan det være vanskelig for ikke-kinesere å bestemme fødselsdatoer og dyr. Heldigvis er prosessen nå enkel takket være moderne teknologi.