Slik får du midler til å selvutgive tegneserien din

 

Slik får du finansiering til å publisere tegneserien din selv

1.

Fullstendig forstå arten av Xeric-støtten før du søker. Selv om bevilgningen kan brukes til fysisk produksjon og distribusjon av tegneserien, kan den ikke brukes til å skaffe tjenester fra andre utgivere, eller for reise-, forretnings- eller levekostnader. Det kan heller ikke brukes til kunstforsyninger, nettsider, T-skjorter eller andre salgsfremmende elementer.

2.

Finn ut om kunstverket og fortellingen er komplett og på deres beste. Vær oppmerksom på at Xeric Foundation kun vil vurdere kunst og fortelling sammen, ikke separat.

3.

Mens Xeric Foundation-tilskudd ikke er tildelt økonomisk behov alene, kan det være behov for å spille en medvirkende faktor i å motta den. En finansieringsoversikt er en del av søknadspakken. Samle informasjonen din.

Selv om hele søknadsprosessen kan virke skremmende, gi ikke opp. Se tegneserien Donna Barrs regning om å gå gjennom denne prosessen.

4.

Skriv et følgebrev som inneholder prosjektets tittel og pengebeløp som trengs.

5.

Skriv en uttalelse om hensikt skilt fra omslaget. Med andre ord, kort svar på hvorfor du søker om et Xeric-tilskudd.

6.

Forbered et detaljert budsjett for utgifter som vil skje innen din spesifikke produksjonstid.

7.

Lag seks kopier av programpakken, inkludert kopier av kunstverket. Legg hver pakke i en separat konvolutt.

8.

Send søknadspakkene til:

Xeric Foundation
351 Pleasant St., # 214
Northampton, MA 01060

Tips og advarsler

  • Xeric Foundation-tilskudd er også tilgjengelige for kanadiske statsborgere.
  • I henhold til instituttets nettsted, er det ikke lagt til noen strenger om opphavsrett, varemerker etc. '
  • Vær oppmerksom på innleveringsfrister.
  • Velgørenhetsstipendier er kun tilgjengelige for ideelle organisasjoner i Vest-Massachusetts.
  • Du har nettopp fullført din første tegneserie, og du vet at du ikke vil underordne arbeidet ditt til sjelkrossende gransking av redaktører og andre mellommenn samt anonymiteten til en utgivers slushhopp. så innser du også at selv om selvutgivelsesruten kan være svært givende, kan den også bli dyr. Dette er hvor Xeric Foundation kunne hjelpe.

    Jeg fant først ut om Xeric Foundation gjennom Bebe Williams, en webcomics-pioner hvis 'Bobby Ruckers' tegneserie var mottaker av et Xeric-stipend. Stiftet av 'Teenage Mutant Ninja Turtles' medskaperen Peter A. Laird, har Xeric Foundation tilbudt økonomisk assistanse til 'fullt engasjert , selvutgivende tegneserieutgivere og ideelle organisasjoner 'siden begynnelsen av nittitallet.

    Legg merke til at Xerics hjelp er uttrykkelig ikke ment å finansiere kunstneren / forfatteren fullt ut gjennom hele prosessen med selvpublisering. Vær også oppmerksom på at Xeric-tilskudd vanligvis ikke overstiger $5000.