Slik praktiserer du kalligrafi

 

1.

Forbered arbeidsflaten.

En jevn overflate er viktig. Eventuelle ufullkommenheter i arbeidsflaten din vil oversette gjennom papiret ditt og gi deg beskjed. Enda bedre enn en jevn overflate er en som er forhøyet i en liten vinkel. Den enkleste måten er å legge et tegnebrett opp med noen tykke bøker og jobbe på den måten, men hvis du har et skråt skrivebord, enda bedre.

2. Velg jevnt papir.

På samme måte som arbeidsflaten, bør papiret du trener på, være så glatt som mulig. Læring på teksturert papir kan være frustrerende, da pennen vil hoppe og hoppe over den harde overflaten. Mens teksturert papir på ingen måte er umulig å kalligrafer på, bør det bli opparbeidet etter at det er lagt et solid fundament.

3. Bruk en grader for å måle den nødvendige pennen vinkel.

Svært (hvis noensinne) vil du holde meiseltoppen på pennen din parallelt eller vinkelrett på grunnlinjen. I stedet vil niben vanligvis være vinklet på enten 30 eller 45 grader. En god kalligrafi referanse vil vise den beste vinkelen for den hånden, noe som gir pennestrengene som skifter fra tykk til tynn kvalitet, noe som indikerer de fleste kalligrafi stiler.

4.

Finn et eksempel å følge.

Kalligrafi bøker er de beste stedene å se etter et eksemplar, da de vil være sikker på å gi deg det komplette alfabetet til å jobbe fra. Selv en pen invitasjon eller reklame fra et magasin kan gi deg nok ledetråder til å konstruere de manglende bokstaver for å lage ditt eget eksemplar.

5.

Gjør noen øvelsesstreker.

Gå tilbake til tidlig utdannelse, bokstaver består av bestemte former. Mens de generelle formene forblir de samme (halvsirkler, rette linjer og vinkler), involverer kalligrafi-alfabeter ofte serifs (den lille ekstra blomstrer i begynnelsen eller slutten av en linje og andre steder) og variasjoner på de grunnleggende former.

6. Bruk en guide med en lysboks for å holde linjene dine rett.

Når du plasserer veilederen under arbeidspapiret og på toppen av en lysboks, vil du beholde Dine linjer rett uten å slette baselinjer senere.

Tips og advarsler

  • Arbeide med markører kan være lettere å begynne med, og lar deg fokusere på teknikken og ikke blekkstrømmen.
  • Velg et prosjekt som skal brukes i stedet for å skrive alfabetet om og om igjen for å holde øvelsen morsom og til slutt produktiv.
  • Som med omtrent alt, gjør praksis virkelig det perfekte. Med kalligrafi blir praksis enda viktigere, siden noen hender krever at du tenker på hver strekning av pennen både individuelt og som de alle passer sammen for hver bokstav, ord og side. Det finnes måter å strømlinjeforme og forenkle praksisvanene dine og sette deg på rask spor til kalligrafi suksess.