Typer av bergarter og fossiler

 

Sedimentære bergarter

Sedimentære bergarter dannes av sedimenter som er avsatt og sementert sammen. Fossiler finnes bare i sedimentære bergarter. Rocksalt, sandstein og skifer er eksempler på sedimentære bergarter.

Igneous Rocks

Igneøse bergarter dannes av kjøling av magma eller lava. Strukturen av stivne bergarter er basert på kjølens hastighet. Den langsommere en stupende stein avkjøles, jo større krystallene dannes. Granitt, basalt og obsidian er eksempler på stivne bergarter.

Metamorfe bergarter

Metamorfe bergarter dannes av en forandring i krystallisering når bergarter blir utsatt for høye temperaturer og trykk. Skifer og marmor er eksempler på metamorfe bergarter.

Kroppsfossiler

Kroppsfossiler er resterne av den faktiske organismen. Kroppsfossiler kan være muggfossiler, kaste fossiler, premineraliserte fossiler eller forstente fossiler.

Sporfossiler

Sporfossiler er fossiler som viser aktiviteten til organismen. Fotspor, burrows og coprolites er eksempler på spor fossiler. Stenform fra en gruppe mineraler. Det er tre typer bergarter: sedimentære, igneøse og metamorfe. Disse typene er klassifisert etter hvordan de dannes. Fossiler finnes i sedimentære bergarter og er rester av organismer. Fossiler klassifiseres etter hvordan de er geologisk dannet.