Hvordan lage en del av et bilde ved hjelp av Adobe Photoshop

 

1.

Åpne bildet ditt i Photoshop. Gå til lagpaletten, og klikk på laget du vil lage en maske for. Dobbeltklikk på den hvis det er 'bakgrunnslaget.' Dette vil konvertere det til et standard, ulåst lag. Navngi det og klikk OK.

2.

Bruk et av utvalgingsverktøyene, velg et område i bildet du vil vise. Merk, masken du lager vil HIDE de ikke markerte områdene.

3.

Velg deretter et penselverktøy, som pensel eller blyant. Klikk på Quick Mask Mode-knappen i verktøykassen. Denne knappen er på bunnen av verktøykassen, og ser ut som en hvit sirkel i en mørk boks. Photoshop vil dekke de ikke-valgte delen av bildet i en halvtransparent farge. Hva denne modusen gjør, er at du kan forhåndsvise en maske, og gjøre endringer i kantene av valget.

4.

Du kan nå fikse kanten av utvalget ved å male med svart for å legge til masken eller maleriet med hvitt for å vise mer av bildet. Når du er ferdig, klikker du på standardmodusknappen (som ser ut som en hvit sirkel i et lyst firkant, og du vil kunne se valget igjen.

5.

Hvis du vil velge området du vil vise, går du til 'Ikke maskert område', gå til Lag, deretter Legg til lagsmaske og deretter Avslør markering. Hvis du valgte området du vil gjemme eller slette, vil 'Maskert område' , gå til Lag, legg til Lag Mask og deretter Skjul utvalg. Lagre arbeidet ditt.

Adobe Photoshop er et allsidig fotograferingsprogram for bruk for en rekke digitale bildebehandlingsbehov. Selv om det kan virke skremmende for nybegynnerbrukeren, er det enkelt å lære noen av de enkle funksjonene på individuell basis. Slik kan du maske en del av et bilde. Den enkleste måten å gjøre det på er å lage en lagmaske. Dette vil holde det opprinnelige bildet som det er.