Hvordan menneskeskapte diamanter er laget

 

Historie

De første menneskeskapte diamanter ble opprettet i 1892, av fransk kjemiker Henri Moissan. Han skapte diamantpartikler ved å varme opp kull i en smeltet blanding, som splittret i små krystaller når den avkjølte.

Temperatur

I alle laboratorieformede diamanter oppvarmes karbon i smeltet væske ved bruk av ekstremt høye temperaturer. Krystallisasjonsprosessen er indusert gjennom en svært langsom avkjølingsprosess.

Trykk

Sammen med de ekstremt høye temperaturene blir krystallveksten lett ved høyt trykk i en kontrollert setting. Denne høytemperatur høytrykksprosessen er kjent som HTHP.

Tidsramme

Avhengig av prosessen som et selskap har utviklet for å skape diamanter, og kvaliteten på krystallet som ønskes, kan vekstprosessen ta hvor som helst fra syv dager til seks måneder.

Identifikasjon

De fleste laboratorieopprettede eller syntetiske diamanter har et identifikasjonsmerke der firmaets navn og serienummer er innskrevet eller gravert på diamanten for identifikasjonsformål. Som en av verdens mest populære dyrebare steiner, var diamanter også de første som ble syntetisk opprettet i laboratorieinnstilling. De er ikke falske diamanter fordi de er karbonbaserte, akkurat som naturlige diamanter, men er lab-dyrket i en høystyrt innstilling, på en akselerert måte.