Hvordan påvirker temperaturen LCD-skjermer på kalkulatorer?

 

LCD-skjermer bruker væsker

Skjermen i de fleste kalkulatorer bruker passiv LCD, en forkortelse for 'Liquid Crystal Display.' Disse displayene inneholder spesielt LCD-væske i en glassbeholder med reaktive belegg på innsiden. Når et kretskort utformet for å kjøre kalkulatorens display branner, spenner det LCD-væsken og får det til å reagere med belegget inne i glassbeholderen. Avhengig av kalkulatoren, kan denne prosessen finne sted etter hvert som skjermen endres, på forhåndsbestemt periodisk oppdateringsfrekvens, eller som vanlig, i high end-enheter og nyere kalkulatorer.

Høye temperaturer påvirker skjermbildet

Fordi LCD-væsken lett må glede seg av gnisten i et trykt kretskort, er det designet for raskt reagere på høye temperaturer. På samme måte som den høye temperaturen i kretsgnisten får væsken til å ekspandere og samhandle med det reaktive belegget, vil høye omgivelsestemperaturer også føre til at væsken utvides og reagerer. En kalkulator som er igjen i direkte sollys (hvor det absorberer ultrafiolett stråling ) eller i en varm bil (hvor den intense varmen sprer LCD-væsken) vil sannsynligvis vise en svart skjerm, denne skjermen er et resultat av den varme, spennende LCD-væsken som ekspanderer og interagerer med det reaktive belegget acro ss hele displayet.

Kaldtemperaturer påvirker også skjermen

Mens varme temperaturer forårsaker at LCD-væsken utvides og reagerer med skjermbelegget, finner den motsatte effekten sted etter eksponering for svært kalde omgivelsestemperaturer. Kaldtemperaturer, som de som oppleves når kalkulatoren blir etterlatt i en bil i løpet av en kald vinterkveld eller ved et uhell lagres i et kjøleskap, forårsaker at LCD-væsken kommer til å trekke seg sammen og reagere langsommere for å varme stimulus. Når kald LCD-væske er utsatt for gnist fra det trykte kretskortet, kan det ta lengre tid å ekspandere og reagere med displaybelegget. Etter noen få øyeblikk av bruk, har fluidet imidlertid en tendens til å gå tilbake til normal drift ettersom den absorberer brukerens kroppsvarme.