Informasjon om Leaf Hoppers

 

Identifikasjon

Leafhoppere er familiemedlemmer kalt Cicadellidae, en av de 10 største insektfamiliene, og en del av rekkefølgen Hemiptera. Leafhoppers har piercing og sugende munn deler og spiky hår på bakbenet. Deres vingede, kileformede legemer varierer fra 1 til 8 tommer til 1/2 tommer lang og kan være brun, gul, grønn, rød eller mønstret. Leafhoppers kan fly, løpe, hoppe og hoppe.

Typer

Forskere har identifisert om lag 20.000 arter av bløtdyrere over hele verden, men tallet fortsetter å vokse. Ifølge C.H. Dietrich, en biodiversitetsekspert for Illinois Natural History Survey, viser at prøver fra Amazonas regnskog viser at mer enn 100 000 leafhopper arter kan eksistere. Dietrich sier at dette mangfoldet kan være et resultat av evolusjon, planteart og leafhoppers evne til å tilpasse seg ulike forhold.

Geografi

Leafoppere finnes over hele verden i alle typer miljøer, inkludert arktiske tundras og tropiske regnskoger, ørkener og våtmarker, skoger og gressletter. De kan trives hvor de finner sap fra gress, furu og treaktig og urteplanter.

Historie

Leafhopper sameksisterte med dinosaurene. Den eldste kjente fossilen kommer fra den nedre Kretaceous periode på 125 millioner år siden. Noen moderne fossiler bevart i rav, viser at hovdyr har endret seg lite i struktur de siste 35 millioner til 55 millioner år.

Livssyklus

Leafhoppers hatch fra egg som den voksne kvinnelige innskudd i plantevev. De dukker fram som vingeløse nymfer som lever på plantesap til de kommer til voksenstadiet, hvor som helst fra noen få uker til flere måneder. Den voksne leafhopper lever bare i noen få måneder.

Effekter

Flere spesifikasjoner Blokker av bladerbøtter kan skade prydplanter eller avlinger. En vanlig skadelig art er potetbøtteren. Potetbøtteren retter seg mot poteter, frukttrær, bønner og ca 200 andre planter. Leafhoppers skade støter på plantens vekst. Leafhoppers injiserer også et giftig stoff i planten som dreper bladene. Den lille leafhopper er medlem av en av verdens største insektsfamilier. Faktisk er leafhopper-arter større enn pattedyr, reptiler, amfibier og fuglearter på jorden. Leafhoppers bor hvor som helst de kan finne stilker og blader for å matre på, og Selv om de fleste leafhoppere er harmløse, kan enkelte arter skade planter, trær og avlinger.