Plastic Injection Mold Komponenter

  Plastinnsprøytestøpeformer er svært vanlige i fabrikker hvor det produseres en rekke ulike varer. Disse molds tillate produsenter å lage plastkomponenter i nesten hvilken som helst form de vil ha. Dette er spesielt nyttig for elektronikk og andre mindre produkter. Plastinnsprøytestøysystemer bruker alle relativt lignende komponenter og prosesser for å lage plastformene.

Pellets

Pellets er basismaterialet som plastinsprøytingssystemer bruker. Fabrikkene lager ikke sin egen plast --- dette er en helt egen prosess og krever mange dedikerte maskiner --- så produsenter har en tendens til å kjøpe plast fra andre. De kan ikke enkelt kjøpe og transportere flytende plast, så de kjøper pellets i stedet --- små biter av typen plast de vil bruke. Disse pellets kommer i bulk og mates inn i systemet etter behov.

Oppvarmingskomponenter

Oppvarmingsrom brukes til å smelte plastpelletsene. Disse rommene varierer i størrelse, avhengig av systemet, men er laget av et varmebestandig metall som kan brukes til å holde pelletsene. En omrøringsmekanisme brukes noen ganger. Produserer installasjonsventilasjonssystemer for å kanalisere bort eventuelle giftige damper som smeltende plast produserer.

Muggkammer

Støpehuset er delen av systemet som faktisk former plasten. Dette er selve formen, vanligvis laget av metall eller annet materiale som plasten ikke vil binde seg til. Formen kan ofte åpne eller lukke for å felle plasten innvendig, eller plasten injiseres bokstavelig talt inn i formen gjennom en rekke små hull. Her blir plasten avkjølt til den er helt solid.

Utkastningsutstyr

Når plasten har avkjølt og dannet den nødvendige formen, må den skje ut av formen. Fabrikkene har vanligvis et enkelt injeksjonssystem som involverer stempler eller en lignende enhet som popper molden åpen og plastformen ut. Dette trinnet gjøres sjelden for hånd, siden flere plastprodukter er laget på en gang i fabrikker.