Hvordan måle hastigheten på en elv ved hjelp av en strømningsmeter

 

1.

Velg delen av kanalen som skal måles. Idealet er en stabil strøm som ikke vesentlig endrer kurs, dybde eller strømning med mindre miljøforandringer. Strømmen i kanalen skal løpe parallelt med strømkanalretningen og ikke bli avbrutt av ryggstrømmer eller strukturer.

2.

Utvikl et tverrsnitt av strømmen. Mål bredden på strømmen, og utvide tverrsnittet til et punkt på motsatt side som ligger over flomnivå, hvis det er praktisk. Kontroller dybden ved hver fot og skriv inn lesingen.

3. Strekk et bånd over strømmen fra den nærliggende bredden til det fjerne, slik at en fot-intervaller kan leses raskt. Kryss strømmen på båndet, og ved hvert fotmerke som begynner på nærbanen, ta en dybdemåling og skriv inn denne informasjonen, sammen med avstanden fra nær banken.

p> Bruk dataene for dybde og bredde for å tegne en grov profil for strømmen. Gå tilbake til den nærliggende banken og beregne 60 prosent av hvert dybde målt.

5.

Kryss strømmen igjen, senk strømningsmåleren til '60 prosent dybde' . Hold strømningsmåleren i vannet i 40 sekunder, fjern deretter måleren og registrer målingen. Gjennomsnittlig flytdata oppnådd for å oppnå en gjennomsnittsstrøm.

Tips og advarsler

Strømstrøminformasjon er viktig for eiere, byggherrer og utviklere og er avgjørende for å utføre grunnberegninger i områder nær vannet. studerer den hydrologiske syklusen for å bestemme forhold mellom regn, avløp og grunnvann; og evaluere virkningen av miljømessige off-site og på stedet-strømmer som oppstår både naturlig og fra menneskeskapte kilder. Strømningsstudier bidrar også til 'budsjettering av vann', der byene er avhengige av strømforsyne vannkilder til deres kommunale vannforsyninger. Fremgangsmåten beskrevet her er basert på USGS 6-10-metoden.