Hvordan vokse sopp innendørs

 

1. Finn spor (små reproduktive kropper, som for eksempel frø av sopp) eller gyte (threadlike mycelia) hos en hageforsyningsbutikk, eller kjøp den på nettet, for sopp du vil ha å vokse.

2.

Legg sporet eller gyten inn i vekstmediet ditt omtrent 1/2 tommer dypt. Shitake sopp er normalt dyrket på hardtre eller hardved sagkesvamp, østers sopp på halm og hvite knapp sopp på kompostert gjødsel. Vann forsiktig.

Legg sjampinjeplantingen på et kjølig, mørkt og fuktig område i ditt hjem, enten i kjelleren eller i et skapsområde.

4. Legg pannen med vann ved siden av soppveksten for å få fuktighet til området.

5.

Plasser termometeret ved siden av veksten . Hvis du bruker spore, må temperaturen være ca 70 grader Fahrenheit til veksten kommer frem. Deretter må temperaturen senkes til 55 til 60 grader. Hvis du bruker gyte, må temperaturen alltid være rundt 55 til 60 grader.

6.

Kontroller regelmessig temperatur og fuktighetsnivå i området med soppplantingen, og gjør Sørg for at den alltid er fuktig.

Tips og advarsler

  • Hvis du bruker spor og trenger å øke temperaturen i området til 70 grader, en varmepute vil hjelpe. Bare vær sikker på å sjekke inn på den regelmessig, da det kan være brannfare. Sporer bør vanligvis rotere innen tre uker, hvorpå temperaturen skal senkes.
  • Pass på at du bruker sopp som er spiselige og trygge. Flere typer sopp kan gjøre deg syk eller til og med føre til døden hvis de spises. Sørg også for å holde soppene utilgjengelige for barn og kjæledyr.
  • De fleste sopp i dag dyrkes innendørs, slik at de kan dyrkes året rundt. De vokser ganske fort (innen 6 til 8 uker) og må plasseres på et kjølig, fuktig sted hvor fuktigheten kan overvåkes.