Tips om hvordan å sandere utvendig egyptisk støping

  Eik, spesielt hvit eik, er et vanlig tre for eksteriørforming og trim. Dette sterke treet er lett å skjære og bøye og kan stå opp til år med forvitring hvis det behandles riktig. Mens eksteriørforming kan være dyrt, er det et godt valg for villaeiere som ønsker at deres utvendige trim skal tåle. Som med annen treforming, krever eik regelmessig maling for å holde det i god stand, og det må slipes før maling kan påføres . Heldigvis, med de riktige verktøyene og kunnskapene, kan sliping av eiketrimme være relativt enkelt.

Rengjør grundig

Selv om hele trimmen skal slipes, kan smuss og luftbårne forurensninger fortsatt holde seg til overflaten. Don Vandervorts Home Tips anbefaler at du bruker en skrubbe og tri-natriumfosfatløsning for å fjerne smuss og løs maling på eksisterende eiketrimmer. En malingskraper kan være nødvendig for å fjerne stædige gamle malingsflak. Trimmen skal skylles grundig og får tørke helt før sliping begynner. Sanding våt eik er ineffektiv og kan tette opp sandpapiret eller slipeskiven.

Power Sanders

Ifølge House Painting Info skal eksteriørtrekk overflates ved hjelp av motorslipere. Store, flate områder kan slipes ved hjelp av en orbital- eller skiveslipere, mens en palmsander er mer egnet for delikate områder og stramme hjørner. Eikens hårdhet gjør den motstandsdyktig mot gips og bølger fra kraftsliping, men det er fortsatt en god ide å holde sanderen i bevegelse. Dette forhindrer utilsiktet fjerning av for mye materiale og holder overflaten jevn. Bruk grove skiver til gammelt trim med mange lag maling, og følg med en finere slipeskive for å lage en malbar overflate.

Bare Wood

Ny eikestøping kan kreve mindre sliping enn eksisterende trim, men det skal fortsatt være glattet med fint sandpapir. Eierne skal sitte eiken i retning av kornet, i stedet for mot det, og arbeide for å glatte løftede områder som kan skape krusninger i malingen. Ny eikestøping kan også inneholde skinnende flekker kalt 'mill glaze'. Disse er opprettet mens trimmen blir skåret og kan holde primer fra å holde seg til overflaten. Disse bør slipes helt bort. På gammel trim med blanke flekker, skal malingen slipes ned til det eksponerte treet. I henhold til Don Vandervorts hjemmetips krever bare tre to lag primer før det kan males. Etter priming kan det være nødvendig å sonde igjen med fint papir for å muliggjøre at malingen kleber seg fast.