Fakta om voksende krystaller

 

Materialer

Du trenger en konsentrert løsning for å vokse en krystall. Denne løsningen kan gjøres fra en rekke husholdningsartikler. Det er oppskrifter for voksende krystaller fra Borax, alum, Epsom salt og eddik. Den konsentrerte løsningen bør helles på en litt grov overflate for å lette veksten. Flat overflater kan fortsatt vokse krystaller, men prosessen kan ta lengre tid for å oppnå betydelige resultater fordi krystaller er mindre sannsynlig å klare seg til jevnere overflater.

Variabler

Mange variabler kan påvirke krystallveksten. For å få de beste krystaller, er miljøet der krystallene vokser, et sted hvor vibrasjoner ikke alltid vil være til stede. For noen krystaller kan temperaturen øke hastigheten eller forsinke prosessen med å vokse. temperatur for å finne de beste forholdene for din type krystall. Den enkleste måten å starte en stor krystallformasjon er å starte med en frøkrystall. Frøkrystallet kan formes på en streng som er suspendert i en kopp eller krukke av løsningen, og deretter plasseres i en større beholder med mettet løsning.

Tidsramme

Tiden det tar for krystaller å vokse varierer fra to sekunder opp til uken, og vil variere avhengig av typen av materialer du bruker. Mange materialer som salt, borax og Epsom salt trenger bare noen få timer før krystaller begynner å vokse. Disse frøkrystallene kan da brukes til å dyrke større krystallformasjoner ettersom konsentrert oppløsning blir tilsatt til frøkrystallet. Hvert ytterligere lag av krystaller vil ta samme tid som for eksempel krystallkrystall.

Advarsel

Noen stoffer som brukes til å lage krystaller kan være farlige å håndtere. Også prosessen med å lage krystallene kan utgjøre en risiko. Rock candy kan være laget av sukkerkrystaller, men sukkeret må kokes, og denne prosessen anbefales ikke for barn uten tilsyn av voksne.

Andre krystaller kan fremstilles av high-end kjemikalier, men bør kun brukes av noen med erfaring i håndtering av materialene. Krystaller kan dyrkes av kjemikalier som sølvnitrat, natriumtiosulfat og kobbersulfat.

Håndtering

Noen krystaller kan håndteres etter vekst uten risiko for ytterligere krystallvekst på overflaten eller en forringelse av materialene . For å lagre krystaller på riktig måte, ta krystallet ut av løsningen, og tørk overflaten med myk klut eller vev. Dette forhindrer ytterligere krystaller som vokser på overflaten. Det optimale stedet for å lagre krystaller er i et tørt område, for eksempel en tett forseglet krukke der fuktighet ikke kan komme i kontakt med krystallet. En krystall dannes av stoffer som har et bestemt gjentakende arrangement av ioner, atomer eller molekyler. Krystaller er lett gjenkjent av farge og form. Disse materialene inkluderer sukker, salt, kvarts og jevne diamanter. Med det rette miljøet og materialet kan folk vokse sine egne krystaller.