Hvordan er kalsiumklorid smelte is?

 

Colligative Properties

Vann er et løsemiddel, noe som betyr at det er en væske som er i stand til å oppløse faste stoffer i løsning. Nærmere bestemt er vann et polart løsningsmiddel, best ved oppløsning av salter og andre ladede molekyler. Når et oppløsningsmiddel, polært eller på annen måte, oppløses en signifikant mengde faste stoffer, begynner økningen av molekylene i løsningen å påvirke det løsningsmiddelets fysiske egenskaper. Disse berørte egenskapene er kjent kollektivt som 'kolligative egenskaper' av løsningsmiddel Kollektive egenskaper hengsler kun på det totale antall individuelle partikler. Atom og molekylstørrelse har ingen betydning for den observerte effekten. For vann er en kjent kolligativ egenskap en nedgang i frysepunktet temperatur. Som sådan vil folk kaste salt (spesielt kalsiumklorid) på bakken rundt for å hindre eller fjerne is. Saltet oppløses i kalsium og kloridioner i vannet, slik at de sistnevnte forblir en væske ved lavere og lavere temperaturer.

Hvorfor kalsiumklorid?

De fleste ikke-giftige alkali- og alkalimetallsalter er sammensatt av to ioner - et positivt ladet metallion og et negativt ladet hal ide ion. For eksempel oppløses et molekyl av bordsalt (NaCl) i en natriumion og en kloridion. Kalsiumklorid består imidlertid av en kalsiumion og to kloridioner. Når kalsiumklorid oppløses, oppstår tre ioner - 50 prosent mer enn bordsalt. Flere partikler i løsning betyr en større effekt på vannets kolligative egenskaper. Som sådan vil kalsiumklorid holde vann fra å fryse til farlig is over et større temperaturområde.

Varmegenerering

I tillegg til å forhindre vann fra fryser ved lave temperaturer, hjelper kalsiumklorid til å smelte is. Når det kombineres med vann, oppløses tørt kalsiumklorid eksotermisk. Dette betyr at hvert saltmolekyl frigjør brutt ionisk bindingsenergi i omgivende ismolekyler i form av termisk energi. Denne 'varme' energien øker Den omgivende temperaturen er nok til å smelte is, noe som skaper mer vann for tørt salt for å eksotermt oppløse seg.