Hvordan skrive AM og PM

 

1.

SKRIV BASIS TID PÅ DAG
Chicago-stilens stil anbefaler å skrive tiden, adskilt av et mellomrom, etterfulgt av am eller pm, som skal være små, med en periode etter hvert brev.

f.eks Klokka 11:30
12:15

COLONEN VALGER VED HENDIGHETER FALLER PÅ TIMEN
Hvis en hendelse faller nøyaktig på timen , kan du skrive det enten klokka 11.00 eller 11.00. Det er imidlertid fortsatt nødvendig å inkludere et mellomrom mellom tid og ante eller post meridiem tegn.

3.

< p> NOON og MIDNIGHT - DE ER LONER
Middag og midnatt bør ikke knyttes til tall. Således er det feil å skrive 'Vi møtes kl 12.00' eller 'Heisen går ned ved 12 midnatt'. Den korrekte skrivingen er 'Vi møter kl 12.00' eller 'Stemmer vil være åpen fra kl. 08.00 til midnatt'.

4.

VED SAMMENSETNING
Fremfor alt, vær konsekvent i måten du skriver datoer og klokkeslett. Aldri oscillere mellom ulike måter å skrive på m.m. (for eksempel 'Møtet starter kl. 10.00 og slutter klokken 1:00') er distraherende. Mange lesere vil tilgi grammatisk misbruk, så lenge det er konsistent, men å kaste ut to mulige bruksområder i et enkelt arbeid er litt som å få hånden din fanget i kokekaret. Av denne grunn er det best å kjenne reglene og følge dem konsekvent, men hvis du er i tvil, gjør minst et valg og være konsekvent!

Hva er riktig metode for formatering av AM og PM når du skriver en dato og klokkeslett? Noen mennesker legger til perioder, noen kapitaliserer alle bokstavene, noen kapitaliserer bare A og P, noen skriver alle bokstavene i små bokstaver. Noen plasserer et rom etter tiden, mens andre legger til AM eller PM direkte etter timen. Videre kan vi skrive tid i tall, eller stave tallene ut. Disse retningslinjene er i tråd med Chicago Manual of Style, og vil hjelpe deg å sortere gjennom den grammatiske galskapen slik at du kan skrive AM og PM med tillit.