Historien om Hubble-teleskopet

 

Opprinnelser

En forsker fra Yale Universitet og professor ved navn Lyman Spitzer skrev et dokument kalt 'Astronomiske Fordeler ved et Ekstra-Terrestrisk Observatorium', som forklarer behovet for et orbital teleskop. Han uttalt at jordens atmosfære forvrenger og blurser innkommende lys fra stjerner og blokkerer stråling som røntgenstråler som kommer fra fjerne gjenstander. I 1966 ble Spitzer bedt om å lede Ad Hoc-komiteen for det store romforskningsområdet. omfattende studier om bruken av et romteleskop, publisering av 'Vitenskapelige bruksområder av det store romteleskopet' i 1969.

Statsdeltakelse

På 1960-tallet så Wernher von Braun, en ledende rakettforsker, inn i alle utfordrende faktorer involvert i å bringe et romteleskopskonsept til virkelighet. NASA gjennomførte studier om muligheten for et stort romteleskop, forbedret av utviklingen av romfergen. I 1971 ble NASA enige om å gå videre med å gjøre ytterligere mulighetsstudier. Den grove estimerte kostnaden for å bygge teleskopet varierte fra 400 til 500 millioner dollar. I 1975 avviste husbevilgningsutvalget ideen. Ideen gikk gjennom kongressen i 1977 etter å ha jobbet med European Space Research Organization (ESRO) for å bygge solpaneler og redusere størrelsen på et speil som førte kostnadene til 200 millioner dollar.

Konstruksjon

To selskaper vant tilbud om å produsere deler til Hubble Space Telescope: Perkin-Elmer Corporation og Lockheed Missiles and Space Company. Perkin-Elmer konstruerte speilet og optikken og Lockheed bygget romfartøyet og støttesystemet. ESRO var ansvarlig for solceller for å drive teleskopet og dets ombord systemer mens det er i bane. Perkin-Elmer fullførte speilet i 1981, men fullførte ikke det optiske displayet til 1984, og forsinket fullføringen til 1985. I 1983 mottok teleskopet sitt navn fra Edwin P. Hubble, som først presenterte ideen om at universet kontinuerlig ekspanderer og gjorde omfattende studier av galakser og stjerner.

Lansering

NASA planlagt den opprinnelige lanseringsdatoen til 1983, men ble utsatt fordi teleskopet ikke ble fullført til desember 1985. NASA satte lanseringsdatoen i oktober 1986, men ble forsinket igjen på grunn av Challenger-ulykken 28. januar 1986. Endelig transporterte Space Shuttle Discovery 24. april 1990 romteleskopet i bane rundt jorden.

Reparasjoner og vedlikehold

Når Hubble-teleskopet begynte å sende bilder tilbake til jorden, oppdaget forskerne uklare fotografier. En undersøkelse avdekket at det primære speilet ble malt for flatt på grunn av et kalibreringsproblem med instrumentene. I 1993 sendte NASA en enhet kalt 'Corrective Optics Space Telescope Axial Replacement' med servicepersonalet for å korrigere de uskarpe bildene, akkurat som et par briller korrigerer visjon. I 1997 installerte NASA to nye biter av utstyr kalt Near Infrared Camera og Multi-Object Spectrometer og Space Telescope Imaging Spectrograph. I 1999 erstattet de alle seks gyroskoper, og i 2002 installerte NASA et nytt kamera kalt Advanced Camera for Surveys. Hubble Space Telescope er en oppfinnelse som tok 44 år å bringe til frukten, men ventetiden tillot fremskritt innen teknologi for å fange noen av de mest fantastiske fotografier det menneskelige øye noensinne har sett. Hubble Space Telescope inneholder instrumenter for å ikke bare fotografere i vårt spekter, men for å fotografere fjerne objekter ved hjelp av infrarøde og ultrafiolette instrumenter inne i kameraet. Den styres via en radioantenne fra bakken på Goddard Space Flight Center i Greenbelt, Maryland.