Hvordan lære om tysk ekspresjonisme

 

1.

Se tysk ekspresjonisme i museer. Den beste måten å gå om dette på er å skrive inn en kunstneres navn i en søkemotor (se Ressurser nedenfor). De fleste ganger vises en liste over museer som er hjemsted for den kunstnerenes arbeid.

2.

Se tysk ekspresjonisme på nettet. Det er mange webbilder og kommentarer tilgjengelig (se Ressurser nedenfor.)

3.

Sjekk ut bøker om artister (se Ressurser nedenfor).

h4> Tips og advarsler

  • For å grave dypere, vennligst se noen av de andre eHow-artiklene (og deres Resources-seksjoner) jeg har skrevet på kunst.
  • Du kan
  • Husk at det også finnes andre former for expressionisme, så du kanskje ønsker å utforske separat hvis du finner deg som tysk ekspresjonistisk maleri.
  • Ekspresjonismen er forskjellig definert i kunsten, men følgende definisjon er en av de beste korte beskrivelsene du finner: Bevegelse i kunst som fremhever uttrykket for indre erfaring i stedet for bare realistisk skildring, og søker å skildre ikke objektiv virkelighet, men subjektiv følelser og svar som objekter og hendelser oppstår i kunstneren.

    Tysk ekspresjonisme er sannsynligvis den mest berømte bevegelsen innen ekspresjonisme, og denne artikkelen fokuserer på å male i motsetning til andre kunstarter, som film. Merk at Ikke alle kunstnere tilknyttet tysk ekspresjonisme var tyskere, vi bruker uttrykket stort sett til å betegne en kunst fra det meste av det 20. århundre i Europa. For eksempel er Van Gogh ofte forbundet med tysk ekspresjonisme selv om han var nederlandsk og malt i slutten av 1800-tallet. Edvard Munch er enda nærmere, men han var norsk.

    To av de store gruppene innen tysk ekspresjonisme var Die Br cke (The Bridge) og Der Blaue Reiter (The Blue Rider). Die Br cke viser en fin kombinasjon av det primitive og det moderne, mens Der Blaue Reiter har en tendens til å miste abstraksjonen av de primitive. Begge gruppene er imidlertid fargerike og dristige.

    Medlemmer av Die Br cke inkluderte Fritz Bleyl, Erich Heckel, Ernst Ludwig Kirchner, Karl Schmidt-Rottluff, Emil Nolde, Max Pechstein og Otto Mueller. Noen av de mest berømte medlemmene av The Blue Rider inkluderer Wassily Kandinsky, Franz Marc, August Macke og Paul Klee.

    Mange ekspresjonistiske kunstnere fra begynnelsen av det 20. århundre var imidlertid ikke medlemmer av en av gruppene.

    Tysk ekspressionisme ble ansett som 'degenerert' av Hitler og nazistene, og mye av Det ble plassert i deres utstilling av fordømmelse kalt 'Degenerate Art.'