Prosess for å lage lønnesirup

 

Type Tree

Alle typer løvtrær kan tappes for juice, noen er mer produktive enn andre, og sukker lønn er den mest produktive av alle. Hvis et tre har en 31- til 63-tommers omkrets, kan det opprettholde ett trykk; hvis det er fra 64 til 79, kan det opprettholde to. Større enn 79 tommer kan ha tre, men under ingen omstendigheter skal noe tre ha mer enn tre kraner. Alle trærne skal være minst 4 1/2 meter høye.

Tapping av treet

Bor hullet ikke mer enn 2 tommer inn i treet med en ekstremt skarp 7/16 borekrone for en standardstørrelsekran. Hvis du mote din egen trykk, må du justere størrelsen på borkronen tilsvarende. Hvis borkronen ikke er skarp nok, vil du oppdage at trepartikler blokkerer sapstrømmen. Maple trær virker motsatt av andre hardtre trær, deres saft strømmer best når de tiner, ikke fryser. På grunn av denne oppførselen er det nyttig å bore i en litt oppadgående vinkel for å samle maksimal sapstrøm. Etter at du har boret hullet, kan du forsiktig tappe inn i springen forsiktig, heng og dekk bøtte.

Sap Collection

Det tar ca 10 liter sap for å produsere 1 qt løkesirup. Det gjennomsnittlige trykkhullet genererer mellom 5 og 15 liter sap årlig med et sukkerinnhold på 2 til 3 prosent. Når temperaturen er rundt 20 grader F om natten og 40 om dagen, er sapstrømmen størst. For stater med den høyeste lønnesirupproduksjonen som Vermont og Ohio faller dette i midten til sen vinter .

Koking av saften

Kokende juice gir mye damp og blader klebrig rester hvis det gjøres innendørs, så det beste alternativet er å ha en utendørs komfyr eller brannkasse og rikelig med drivstoff og store panner. Til å begynne, fyll pannen halvveis og kok opp; aldri la være å bli lavere enn 2 inches eller bunnen vil brenne. Vannet vil koke av og forlate sirupen. Når sirupen er 7 grader over kokende og høyere enn 65 prosent sukker, er den klar.

Etterbehandling

Du må strekke sirupen for å kvitte seg med sukkerkrystaller og partikler som har utviklet seg. Den forblir frisk i 1 år når den er lagret i forseglede mursteinskrukker, men må kjøles ned etter åpning. Aldri forbruke lønnesirup som har utviklet mold. Vask alt utstyret med varmt vann, da vaskemidler vil endre smaken av neste batch. Å få sap fra lønn trær og snu den i sirup har blitt praktisert av indianerne som bor på de store innsjøene og St. Lawrence Seaway siden lenge før Europa 'oppdaget' Amerika. Å tappe et lønnstrøm skader ikke helsen til treet. når det er gjort riktig, kan det opprettholde flere menneskelige liv.