Slik setter du luft inn i en væske

 

1.

Oppblås ballongen og bind den av. Dette er den eneste rimelige måten å observere forandringen fra luftformig luft til flytende luft på.

2.

Før du gjør noe annet, sett på beskyttelseshanskene. Tross alt er du i ferd med å håndtere noen veldig kalde ting!

3. Legg forsiktig et volum av den svært kalde væsken i plastrøret. Det skal være dypt nok til ballongen blir delvis nedsenket, men ikke så dyp at ballongen er helt under.

4.

Fortsett å bruke hanskene, plasser forsiktig den oppblåste ballongen i den ferdige væsken. ser ut til å deflate, men de gassene som utgjør luften i ballongen, blir til en mer tett, flytende tilstand. Ta forsiktig ut ballongen for ytterligere observasjon.

Tips og advarsler

  • Kald væsker som de som brukes i dette eksperimentet, vil ha en tendens til å føre til at gummi blir sprøtt. Vær oppmerksom på dette når du håndterer ballongen.
  • Disse væskene har også interessante effekter På Styrofoam kopper og friske planter. Eksperimenter med ulike objekter, men hold det innenfor grunn.
  • Dette eksperimentet gjøres best under tilsyn av en utdannet forsker. s huden, kan alvorlig vevskader resultere. Hvis du utfører dette eksperimentet, gjør du det på egen risiko, og du er ansvarlig for å ta sikkerhetstiltak.
  • Jeg anbefaler ikke bruk av flytende hydrogen i dette eksperimentet. Dette elementet er svært flyktig og brenner med en usynlig flamme.
  • Luft er en blanding av forskjellige elementer, hovedsakelig nitrogen og oksygen, i en gasstilstand. Med noen få triks i et vitenskapslaboratorium kan du gjøre det kaldt nok til å bli en væske!