Metode for å gjenvinne sølv fra brukt fotoemulsjon

 

Komme i gang

Du trenger en miksingstank, mye destillert vann og en mengde natriumhypokloritt. Du vil også trenge fortynnet salpetersyre, en elektrolytisk ekstraktor, en kulmølle, en filtreringsenhet og pumper. Prosessen er relativt enkel, men tar litt tid. Hell omtrent 20 liter destillert vann inn i blandetanken. Deretter tilsettes 160 kubikkcentimeter natriumhypokloritt til vannet. Deretter øker du temperaturen til ca. 75 grader Fahrenheit og legger filmen i tanken. Kombinasjonen skal blandes eller omrøres i en kvart time eller så. Dette vil gi en flytende versjon av emulsjonen.

Prosess

Pump den flytende emulsjonen fra bunnen av tanken gjennom en elektrolytisk ekstraktor. Som det sykles gjennom, vil uttrekkeren samle sølvbitene. Fjern og slip sølvbitene med ballmøllen, som brukes til å produsere et fint sølvpulver. Ta dette pulverisert sølv og legg det i fortynnet salpetersyre. Denne virkningen av syren forandrer sølv til sølvnitrat. Det er viktig at denne prosessen utføres i et godt ventilert rom, da eksponering for frigjorte gasser kan være farlig.

Sluttprodukt

Sølvnitratet skal filtreres til en nøytral pH (verken sur eller alkalisk) , så kjør gjennom en ekstra elektrolytisk ekstraktor. Denne delen av prosessen vil tillate at sølv blir samlet inn på en katode. Du kan fjerne det nesten rene sølv, som burde være 0,999 fint. Det tar litt filmemulsjon for å produsere en betydelig mengde sølv siden ikke mye er faktisk innebygd i sølvnitratbasert film. Lysfølsomt sølvnitrat brukes i fotografisk film for å fange et bilde på en plastbase. Denne emulsjonen er det som brukes til å fange det latente bildet på filmen. Kjemikalier brukes da til å utvikle filmen, vasking av deler av emulsjonen i forskjellige nyanser for å avsløre bildet. Du kan bruke en prosess for å gjenvinne sølv fra en slik film. Her er hvordan du kommer i gang.