Hva er de seks store klimaområdene?

 

Polar

Polare klima er veldig kalde og tørre gjennom hele året. De omfatter sørpolen, de ekstreme nordlige breddegrader og det indre av Grønland. Plante livet er ikke-eksisterende, bortsett fra noen alger, mens de få dyrearter inkluderer isbjørner, hvalfangster, sel og pingviner.

Temperat

Den tempererte regionen opplever kalde vintre og milde somre, og dekker mye av Nord Amerika, Europa og de nordlige delene av Asia. Tempererte skoger vokser i jord som befruktes av bladkull, og produserer et rikt mangfold av planter som eik, lønn, elm og pil og dyr som hjort, bjørn, kaniner, ekorn og fugler. Tempererte gressområder domineres av blomstrende gress, og befolket av slik fauna som løver, ulver, zebras, rev, slanger og hjort.

Arid

Aridssoner er varme og tørre hele året og inkluderer ørkenene i Nord-Afrika og Sentral-Asia, sørvest USA og innlandet Australia. Grov jord inneholder lite overflatevann og støtter det meste busker og korte, treaktige trær. Dyrelivet inkluderer fugler, reptiler, insekter, gnagere og små rovdyr.

Tropisk

Den tropiske regionen er varm og våt, som dekker jungelen i Sør-Amerika og Afrika, Sørøst-Asia og øyene i Stillehavet. Dette området inneholder det største mangfoldet av plante- og dyreliv. Tropiske skoger opplever omtrent 12 timers dagslys daglig, med bare en regnfull og tørr sesong. De kan inneholde 100 forskjellige treslag på en halv mil, med småfugler som fugler, flaggermus, insekter og små pattedyr.

Middelhavet

Et middelhavsklima viser milde vintre og varme, tørre somre og inkluderer land rundt Middelhavet, Sør-Sør-Amerika og Sør-California. Planter er typisk buskede og mindre enn tre meter høye, befolket av små, nattlige dyr som geckoer, slanger og gnagere, som jaktes av rovfugler som hauker.

Tundra

Tundraen er veldig kald hele året og dekker topper av fjell, nordlige ekstremer av Nord-Amerika og Asia, og Grønlands sørlige kyst. Selv om plantelivet kan være mange, vokser det lite til grunnen og inkluderer gress og busker. Dyrpopulasjoner, som ekspanderer og krymper radikalt avhengig av sesong, inkluderer karibou, ekorn, rev, ulver, bjørner og trekkfugler. Selv om været i et område kan forandre seg daglig, sett i lengre perioder, viser det et generelt mønster av klima. For eksempel, selv om det kan regne noen dager i tropene og på andre i ørkenen, er nedbør større og mer konstant i den tidligere enn sistnevnte. Disse mønstrene klassifiserer verden i seks store klimaområder.