Hvordan lære om Edvard Munch og hans kunst

 

1.

Se Munchs arbeid i person. Dette er det vanskeligste trinnet og er ikke avgjørende, men det finnes forskjellige museer rundt om i verden som skryter av Munchs arbeid (se Ressurser under)

2.

Se Munchs arbeid på nettet. Min favoritt Munch-side er 'The Dance of Life Site.' Dette nettgalleriet er arrangert etter tema og en side lister ulike temaer til venstre margin (se Ressurser nedenfor).

3.

Les artikler og bøker. Blant de mange samlingene / illustrasjoner av Munchs verk er det også ' Edvard Munch: Bak skriket, 'en ny biografi av Sue Prideaux. Som en ikke-maleren fant jeg det spesielt innsiktsfullt for sin detaljering av skuespillet og metoden.

4.

Se 'Edvard Munch' (1974), en film om kunstner som Ingmar Bergman kalte det til et 'geni-arbeid'.

Tips og advarsler

  • Munchs liv ble plaget av sykdom, både av seg selv og
  • Hva sier Munch til deg om kjærlighet, død og angst?
  • Ikke ta 'The Scream' som oppsummerer Munch i toto - som du vil se, produserte han også flere festlige og varmere verk.
  • Edvard Munch er norsk kunstner kjent for 'The Scream.' Men Munchs verk består av langt mer enn det portrettet av angst.

    Impresjonister er kjent for å spille med lys og farge nesten for egen skyld, men Munch er bedre karakterisert som en ekspressionistisk: Hans kunstverk er ment å fremkalle eller uttrykke stemning eller følelser, ofte ved å avvike fra en realistisk / objektiv skildring av emne. For meg gjør ekspressionisme på en tung måte mot følelser hvilken karikatur gjør det lett med portrett: Det forsøker å destillere essensen av et bestemt humør , og deretter formidle det ufortynnet.

    Munchs liv var mer enn de fleste, peppered av slike kontraster som sykdom versus helse, fattigdom mot ekstravaganse og isolasjon versus gregariousness. Han opplevde både kjærlighetspenger og uforgivelighet av en søsters og hans mors tidlige dødsfall. Alt dette gjenspeiles i hans arbeid.