Hvordan lage en kunsthistorie-tidslinje

 

1.

Bestem omfanget av tidslinjen for kunsthistorie. Bestem hvilken tidsperiode du vil dekke, hvilke land eller kontinenter du vil inkludere og hvilke individuelle kunstnere som skal representere. En tidslinje kan være stor, spenner over tusenvis av år, eller det kan være et mindre prosjekt, som dekker bare et enkelt århundre eller tiår.

2.

Forskning artister som du vil trekke på tidslinjen din. Bruk indekskort til å lage notater om deres fødsels- og dødsdatoer, hvor de bodde, og navnene og datoene til deres store arbeider.

3.

Bruk historikkbøker til å undersøke verdensarrangementer eller viktige oppfinnelser som skjedde i tidsperioden du vil dekke på tidslinjen din. For eksempel, inkludere undertegnelsen av uavhengighetserklæringen i 1776 på en 18 århundre amerikansk kunsttidslinje. Dette vil sette kunsten på noen som Gilbert Stuart, den store portrettkunsten til tiden, i kontekst. Stuart malte likhetene til slike kjente mennesker fra perioden som George Washington. Din tidslinje vil skildre en umiddelbar sammenheng mellom Stuarts arbeid og Washingtons prestasjoner, slik at en seer kan forstå berømmelsen og betydningen av begge individer.

4.

Lag små bilder av kunstnere og oppfinnelser for tidslinjen din for å legge til farge og gjøre det mer interessant å lese. Lag fotokopier fra kunstbøkene dine eller skriv ut bilder fra Internett.

5.

Spred ut en lang rulle av hvitt papir på gulvet eller et stort bord. Dette ligner på hvilken type papir som brukes til å dekke et bord på en fest og er tilgjengelig på de fleste håndverks- og festbutikker.

6.

Tegn en horisontal linje ned midt på papiret, ved hjelp av en linjal og en blyant. Lag vertikale linjer med jevne intervaller, noe som indikerer en viss tidsperiode. En linje kan for eksempel stå i 50 år.

7.

Merk starten på tidslinjen med begynnelsesåret og skriv i de påfølgende årene til du når sluttpunktet. Tegn over alle blyertsmerkene du har laget med svart markør.

8.

Tilordne hver type tidslinjepost en annen farge. Kunstnere og kunstverk kan være en farge, historiske hendelser en ny nyanse og religiøs eller sosial historie en tredje fargetone. Dette vil være mer attraktivt for øyet enn vanlig svart og vil hjelpe seerne å skille mellom de ulike aspektene som dekkes.

9.

Bruk notatene du har tatt for å plassere hver artist og begivenhet på Tidslinjen i kronologisk rekkefølge. Merk hvert element tydelig og konsistent i sin tildelte farge. Legg bildene på de aktuelle stedene med en limpinne.

Tips og advarsler

  • En kunsthistorisk tidslinje kan være en fin måte for en lærer å kombinere kunst og historie enheter i klasserommet. Tilordne hver student en kunstner og en rekke år for å undersøke og deretter fullføre tidslinjen sammen som et klasseprosjekt.
  • Kunsthistorie kombinerer studiet av kunstnere 'liv og arbeider med kunstnerens kultur, politik og religiøse atmosfære'. En kunsthistorisk tidslinje plasserer verdensarrangementer og kunstverk i kronologisk rekkefølge. Ved hjelp av kunsthistorie-tidslinjer kan elevene se hvordan hendelser og oppfinnelser gjennom historien påvirket kunstnerne i hver periode.