Deler av en Beetle

 

Kroppsdeler

Biter, som de fleste insekter, har tre store kroppsdeler: hode, thorax og underliv. Hodet betraktes som kommandosenteret, thoraxen er kraftverket og underlivet er bensinstasjonen og reproduksjonsfabrikken.

Hodet

Hodet, som i de fleste andre dyrearter, inneholder øynene, munn og hjerne av dyret. Biter er utstyrt med ett par ekstremt sensitive antenner som brukes til å finne mat, manøvrere rundt hindringer, finne en kompis og et sted å legge eggene sine. Billeens øyne er sammensatte, noe som betyr at de er delt inn i mange forskjellige rom. De er ekstremt følsomme overfor bevegelse, slik at feilen raskt kan finne mat og føle fare. Bjørner er selv tenkt å se i farge. Noen arter av biller har en ekstra vedlegg, for eksempel et horn, som kan brukes under territoriale kamper eller i skjæringer over en kompis.

Thoraxen

Brystkassen ligger i hjertet av buggen, bokstavelig talt. Huser de fleste vitale organer og tjener som festepunkt for de seks beina og vingene, thoraxen er drivhuset av buggen. Noen ørken-boliger kan lagre vann under vingene for å hjelpe til i overlevelse i det varme, tørre klimaet. I vannlevende arter brukes disse lommene til å lagre luft, slik at billebenet kan tilbringe lange perioder under vannet.

Abdomen

Magen er der fordøyelsen og reproduksjonen finner sted. Magen er den bakre delen av boblen og er oftest den største og mest sårbare. Som med de fleste andre dyrearter, utføres også ekskretjonsfunksjoner i denne regionen.

Exoskeleton

Bjelkene er dekket i et hardt skall, kalt et eksoskelet som tar stedet for et indre skjelett og tjener til å beskytte buggen Exoskeletet dekker også vingene, men er hengslet ved tilkoblingspunktet på thoraxen, slik at vingene kan ekspandere og legge til rette for flyturen. Bjørner består av den største bestanden av dyr som er kjent for å bo i jorden. De representerer en full 25 prosent av hele dyreriket. De har blitt funnet på alle kontinenter og i alle områder, både jord og vann på jorden, og de tidligste kjente fossilene går tilbake ca 300 millioner år. Ingen annen gruppe dyr er like forskjellige i form, farge og størrelse.