Hvordan dekorere lys med frimerker

 

1.

Monter forsyningene dine. Forsikre deg om at du er i nærheten av et stikkontakt for prægepistolen.

2.

Skjær vevepapiret i strimler, en i stearinlys. Strimlene skal være så brede som stearinlyset er høyt og lenge nok til å vikle rundt lyset, men ikke lenger enn det.

3.

Stamp papirpapiret. Tenk på hvordan designen vil se på lyset. Hvis du for eksempel har et stempel på et juletre, kan du være i stand til å passe tre frimærker på den på båndet av papir, slik at hele lysets omkrets vil ha samme design. Hvis stempelet ditt har noen hvite mellomrom, kan det være lurt å fargelegge deler med markører.

4.

Vri papiret rundt lyset.

5 .

Vri det væv-omkranset stearinlys TIGHTLY i vokspapir. Voksepapiret bør være lang nok til å vikle rundt lyset, med nok ekstra til å trekke inn i et håndtak du kan holde fast på.

Varm med präglingspistol til fargen vises skinnende gjennom vokspapiret. Ikke varme lenger enn dette, eller fargen vil bløde. Gjør dette hele veien rundt lyset. Det kan hende du må vikle den i vokspapir flere ganger for å få delen nær vokspapirhåndtaket. Bruk et nytt stykke vokspapir når du gjør dette, da den første vil trolig være dekket av voks.

7.

Ta av lyset fra vokspapiret. Stampdesignet (s) skal nå være på stearinlyset, og vevspapiret skal ha smeltet inn i stearinlyset. Hvis du fortsatt kan se papirpapiret på stearinlyset, sett det opp i en annen strikke av vokspapir og varm igjen. Vevepapiret kan ha smeltet helt inn i stearinlyset på den ene siden, men det er synlig på den andre siden. Hvis dette skjer, må du bare oppvarme delen der vevepapiret fortsatt er synlig.

8.

Viola! Du er ferdig! Lyset ditt legger nå en festlig touch til hjemmet ditt. Hånddekorert lys gjør også perfekte gaver.

Tips og advarsler

  • Du kan ha på seg en hanske eller ovnminne når du bruker präglingspistolen, slik at hånden din ikke blir for varm.
  • Ikke bruk en hårføner i stedet for en präglingspistol. Det blir ikke varmt nok.
  • Dekorer søylelysene for ferien, eller bare for å få dem til å se mer interessant ut. Forbruksartikler finnes i enhver håndverksbutikk.