Hvordan kan jeg lage et hologram med en laserpeker?

 

Laser

Bevegelse og vibrasjon er fiender av holografi. For å ta et klart bilde, trenger du en solid overflate som du skal sette opp, for eksempel en arbeidsbenk, et bord eller et gulv. Laserpekeren i seg selv må festes eller klemmes for å holde den stabil og målrette den nøyaktig. Du kan , for eksempel, bruk en liten arbeidsbenke.

Laserpekeren kan ha en 'øyeblikkelig' type kontaktbryter. Dette forhindrer at batteriet går tom for tidlig, men du må endre bryteren eller ledningsnettene, slik at laseren vil være på for en lengre periode. Dette vil gi deg fleksibilitet i å prøve forskjellige eksponeringstider.

Film og kjemikalier

I 2009 er fotografisk film noe vanskeligere å finne enn det pleide å være, og film er det du trenger å gjøre holografi. Både film- og glassfotografiske plater er tilgjengelige fra spesialleverandører. Vennligst referer til ressursene i slutten av artikkelen for filmkilder.

Du trenger noen standard mørkekjemikalier for å utvikle og fikse filmen når den er utsatt. De er tilgjengelige hos fotografeleverandører.

Darkroom

Når du skal lage et hologram, må du eliminere alt omgivende lys. Laseren bør være den eneste lyskilden som belyser filmen. Et lett tett kjellerrom bør være bra. I tillegg til å være lettisolert, bør mørkerommet også være rimelig kjølig og tørt, egnet for lagring av fotografiske kjemikalier og film.

Oppsett

Holografi ved hjelp av en laserpeker er den samme som med en tradisjonell laser. Du trenger litt optikk for å spre og splitte kilden i to bjelker, en holder for filmen din, og et objekt å ta en holograf av. Filmen vil bli opplyst av to kilder: laserens direkte lys og lyset reflekteres fra objektet. Hologrammet er interferensmønsteret mellom de to kildene som er tatt opp på filmen.

Velg et solidt, ikke-bevegelige objekt, noe som vunnet ikke bøye eller vri. Enhver bevegelse under eksponering vil oppstå som forvrengning i hologrammet.

Sikkerhet

Treningspleie ved hjelp av Laseren, ikke se direkte inn i lyset. Laserlys fra en håndholdt peker, mens svakere enn andre lasere, kan fremdeles føre til retinskade. Diffus, reflektert laserlys fra en peker er imidlertid ikke skadelig. Hologrammer er fascinerende. Oppdaget på 1940-tallet, er de tredimensjonale bilder tatt med laserlys. Tradisjonelt har de ment å ha et optikklaboratorium med dyrt, spesialisert utstyr. I dag, med lett tilgjengelighet av laserpekere, blir hologrammer tilgjengelige og rimelige. Foruten laserpekeren trenger du en armatur for å holde den stabil, den riktige typen film og kjemikalier, og et mørkrom.