Hvordan lage din egen bok med bilder og minner

 

1.

Bestem et overordnet tema for minnesboken. Eksempler inkluderer: en kronologi av livet ditt; reiser du har tatt, oppskrifter og favorittmåltider du har forberedt på venner; priser og æresbevisninger du har mottatt, forskjellige steder du har kalt 'hjem'; Ønsker du en liste over ting du vil oppnå en dag.

2.

Samle alle de visuelle elementene i minnesboken. Disse inkluderer fotografier, visittkort, menyer, brosjyrer, matchbokomslag, rapportkort, invitasjoner, kunngjøringer, billettstubber, teater- og konsertprogrammer, tegneserier, sertifikater for fortjeneste, kommentasjonsbrev, transportkvitteringer, avisutklipp og kart.

Bruk Post-it Notes til å tilordne en foreløpig rekkefølge av elementene dine. I tillegg til et kronologisk nummer eller en delreferanse, skriv ned en kort påminnelse om hvert elements betydning for historien din.

4.

Bestem hvor mye plass som skal tilordnes til hvert minne. Dette vil hjelpe deg med å bestemme størrelsen på utklippsboken du kjøper. I tillegg til de visuelle elementene, faktor i hvor mye medfølgende tekst som skal inkluderes på hver side. Dette kan variere hvor som helst fra små selvklebende etiketter som identifiserer innstillinger og datoer til en fullstendig side av «historien» av arrangementet.

5.

Lag dummiesider før du faktisk begynn å legge noe på sidene i boken din. Klipp et stykke papir med samme dimensjoner som utklippsbladet, og plasser de visuelle elementene og tilhørende tekst i konfigurasjonen som passer best for deg.

6.

Bruk en liten mengde gummi sement til kantene av hvert element og plassere disse på sidene. Gjør det samme for tilhørende tekst.

Tips og advarsler

  • Samme trinn kan følges for å lage en elektronisk versjon av minnesboken. Den eneste forskjellen er at hver av de grafiske elementene, for eksempel fotografier, menyer og sertifikater, må skannes og konverteres til jpeg-filer for å sette inn i dokumentet.
  • Hvis noen av minnesbokmaterialene er skjøre eller av uerstattelig verdi, kan det hende du vil skanne dem, plassere den skannede kopien i minnesboken og lagre originalen (er) someplace safe.
  • Å lage en minnebok med spesielle tider og prestasjoner er et kreativt prosjekt som kan nytes av alle aldersgrupper. Enten det er noe du setter sammen helt alene eller invitere familiemedlemmer og venner, det gir en varig arv som kan overføres gjennom generasjonene. Størrelsen på boka og hvor mye tid du bruker på Organiseringen og utformingen av innholdet dikteres bare av fantasien din og mengden detaljer du vil inkludere, slik at leserne kan sette pris på det fullstendige øyeblikksbildet av hvem du er.