Hvordan uttrekkes essensiell olje ved bruk av butan

 

1.

Bor et hull i midten av rørhetten som passer til den omtrentlige størrelsen på dysen på kanen av butan.

2.

Sett kaffefilteret over den ene enden av røret. Sikre ved å glide slangeklemmen over enden av røret og stram skruen.

3.

Fyll røret forsiktig med plantematerialet hvor du skal pakke ut eterisk olje

4. Legg rørhetten på den andre enden av røret.

5.

Sett inn dysen til butanen i hullet du boret i rørhetten. Med butanbeholderen kan du spre hele innholdet inn i røret.

6.

Med kaffefilteret på bunnen, hold røret over glassbeholderen. Butanen vil dryppe gjennom kaffefilteret i beholderen. Det bør bare ta ca. 5 til 10 minutter for all butan å tømme ut.

7.

Tillat blandingen som droppet i glassbeholderen til å sitte i seks til 24 timer slik at alle butanene fordampes. Du er igjen med essensiell olje som bør ha konsistensen av tynn gelé.

Tips og advarsler

  • Hvis du vil ha et ferdig produkt som er mer flytende, legg til noen dråper ren isopropylalkohol til den viskøse essensielle oljen etter at alt butan er fordampet. Dette prosjektet bruker typen butan som brukes til å fylle påfyllbare sigarett- og pipelightere.
  • - Ikke legg til alkohol til den resulterende essensielle oljen inntil all butan har fordampet; Blandingen kan bli ustabil og koke over sidene av beholderen. - Utfør denne operasjonen utendørs når temperaturen er mellom 50 og 80 grader Fahrenheit. - Ikke røyk når du tar ut essensiell olje med butan.
  • Det er mange måter å trekke ut essensiell olje fra plantematerialer. En rask og enkel måte å gjøre dette på er å bruke butan. Butanen brister celleveggene i plantematerialet, frigjør essensielle oljer. Når butanet fordampes (som det gjør ved romtemperaturer som er behagelige for mennesker), etterlater det den rene, essensielle oljen som kan brukes i hjemmelaget såpe, kosmetikk, lys eller potpourri.