International Bird Identification

 

Få det riktige utstyret

Ingen fuglebeskytter er komplett uten et par vanntette kikkert. Husk at disse kommer i forskjellige størrelser, forstørrelser og prisklasser. Selv om smak varierer fra person til person foretrekker jeg å bruke 8x42s, mens 10x42 er også en populær forstørrelse. Mens høyere forstørrelser gjør det mulig å se nærmere på målet ditt, begrenser de også synsfeltet ditt, noe som kan gjøre flekkfugler vanskeligere i naturen.

Selv om et godt par vanntett kikkert kan koste alt fra $200 til $1800, kan det hende du vil starte med noe billigere og jobbe deg som du får erfaring. Teleskoper brukes også av birders, De er imidlertid ikke bare dyrere enn kikkert, men det er også nødvendig med en viss dyktighet. Det er også viktig å påpeke at de fleste mål er hovedsakelig gode for langvarig observasjon, og er ikke særlig nyttige for å spotte fugler, hvilken Derfor er de best brukt sammen med et godt kikkert.

Finne den rette veiledningen

Feltveiledere for fuglekikkere er tilgjengelige for de fleste regioner og finnes i bokhandler som spesialiserer seg på naturpublikasjoner eller kjøpt online. Hvis du planlegger å reise, er det alltid en god ide å se gjennom feltveiledningen din før du går, slik at du kan få en ide om de lokale fuglehabitatene og bli kjent med noen av artene som bor i områdene du vil besøke.

I tillegg til fargerike illustrasjoner inneholder de fleste feltguider også viktig informasjon om sesongmessighet, trekkmønstre og kjennetegn. Bøker som en guide til Fuglene i Costa Rica (Stiles and Skutch 1989) inkluderer også nyttige beskrivelser av fjærmønstre, vanlige markeringer og grunnleggende fugleanatomi. Denne typen informasjon kan være svært nyttig i å lage nøyaktige identifikasjoner. Det hjelper også å ha en god lokal guide som kjenner landets lag og har erfaring med å spotte forskjellige fugler og identifisere sine samtaler.

Tips for å spotte fugler i feltet

Avhengig av hvilken type miljø du er inn og typer arter som bor der, kan det være veldig enkelt eller veldig utfordrende å observere fugler i naturen. Vannfugler, for eksempel, har en tendens til å være mer synlige, og bruker mesteparten av tiden i åpne områder som strender, myrer eller elv banker. Spotting fugler i en tett tropisk regnskog derimot kan være vanskelig.

Uansett hvor du er, er det viktig å bruke ørene dine så vel som dine øyne. Lytt til fuglesamtaler og sanger og sørg for å se deg rundt. Ikke glem å kjenne himmelen, da du kanskje kan få øye på fugler i flyturen.

Når du ser noe, se nøye og fokus på det så lenge du kan. Se etter særegne markeringer, og når du har gjort en foreløpig identifikasjon, sjekk feltguiden din for å forsikre deg om at de aktuelle artene sammenfaller med området du befinner deg i, samt i dagens sesong. Med de riktige verktøyene og litt øvelse, vil du være å spotte og identifisere fugler uansett hvor du går. Det kan være ganske utfordrende å identifisere fugler på riktig måte, men med de riktige verktøyene, noen kjennskap til fugletittingsteknikk og grunnleggende kunnskap om aviær anatomi, kan selv en amatør natur entusiast nyte gleden av å spotte og identifisere arter i naturen.

Selv om større, mer fargerike fjærede skapninger kan være enkle å identifisere, kan det i mange tilfeller enkeltpersoner som tilhører helt separate varianter, være misvisende like i utseende. Dette gjelder spesielt for mindre, mer ubestemte arter, og derfor er det så viktig å være godt forberedt før du går ut på et fugleopplevelser.