Slik identifiserer du alderen av Rand McNally Maps u0026 Globes

 

1.

Les artikkelen 'Tolkning av randkoder' av Jeff Koenker, på nettstedet for Road Map Collectors Association.

2.

Se nederst på kartet for enten et brev eller en alfanumerisk kode. Det finnes vanligvis i enten nederste venstre eller nederste høyre hjørne, og er noen ganger skjult i selve kartet, heller enn i grensen. På glober er det generelt funnet med Rand McNally navn og opphavsrettserklæring.

3.

Tolk koden og dobbeltsjekke ved å referere til 'Dating Rand og Gousha Maps '-tabell på Road Map Collectors Association nettsiden.

4.

For ekstra bekreftelse, besøk Virtual Antique Map Fair-nettsiden på http://www.antiquemaps-fair.com og kontakt en forhandler som spesialiserer seg på antikke kart og glober.

5.

Kontakt en forhandler og send ham et bilde av ditt Rand McNally-kart eller kloden. De fleste forhandlere er glade for å hjelpe.

Tips og advarsler

  • Hvis du kontakter en forhandler, og han tilbyr å kjøpe din vintage Rand McNally kart eller klokke, don Ikke si ja med en gang. Søk eBay eller andre auksjonssider for lignende produkter, slik at du kan få en god ide om gateverdien av kartet eller kloden.
  • Husk at mens Rand McNally produserte sin Første kart i 1872, gjorde selskapet ikke sin første klokke før nesten et tiår senere. Gjengivelse av reproduksjoner. Hvis et kart ser for pent og skarpt ut til å være 100 år, er det sannsynligvis ikke. Og hvis en klokke er laget av plast, kan den ikke være fra slutten av 1800-tallet eller tidlig på 1900-tallet, da Rand McNally brukte papir og papp.
  • Rand McNally er en av verdens fremste utgivere av kart, atlaser og glober. Selskapet ble grunnlagt av Chicago-skriverne William Rand og Andrew McNally, og produserte sitt første kart i 1872 for sin Railroad Guide. Business Atlas fulgte fire år senere. Rand McNally laget sin første verden i 1880 og første veibeskrivelse i 1904. Tidlige kart og glober er verdsatt av samlere.