Hvordan lære Montessori hjemme

 

1.

Sett opp leke og lekeplasser med hyller som er tilgjengelige for barn. Ha beholdere for hvert leketøy. Merk dem med fotografier eller bilder. Vis bøker slik at fronten av boken er synlig.

2.

Lag mellomrom i kjøkkenet hvor barnet kan fungere. Lav hyller i et skap og kjøleskapet kan holde sine kopper, bestikk, frokostblandinger og snacks. En åpen oppvaskvann dør skaper en teller for at de skal jobbe. La dem tilberede sine egne småretter og hjelp med måltidspreparasjon, inkludert helling, måling og omrøring.

3.

Lær barnet noen grunnleggende gjøremål. Små barn kan sortere skitne klær, brette vasket vasketøy og sette klærne vekk. De kan bidra til å polere sølv, tørke bord og rengjøre på badet. De bør være ansvarlige for å rengjøre sine lekeområder og leker.

4. Gi barn begrenset valg gjennom dagen. For eksempel, la dem velge mellom to skjorter, to valg for lunsj og to bøker å lese. Valgene kan utvide etter hvert som de blir eldre.

Vis barnet hvordan du skal skje og hell små ting som ris eller bønner fra en tallerken til en annen, med fokus på å ikke spyle noen .

6.

Samle gjenstander for å utforske gjennom sansene. Få barnet til å sortere materiale og sandpapir basert på hvordan det føles. Sett ett krydder i et par krukker. Opprett fire forskjellige par og få henne til å identifisere parene som hører sammen ved å lukte dem. Gjennom dagen må du oppmuntre barnet til å utforske sitt miljø gjennom hennes sanser.

7.

Kjøp Montessori leker, eller lag litt på egen hånd. Lim sandpapir for å kutte ut bokstaver og former og få barnet å spore oversikten. Lag spill som involverer sortering, helling og stabling.

Grunnleggende Montessori teknikker for småbarn og barnehager er rettet mot å gi barn litt uavhengighet, lære praktisk livsferdigheter og la dem lære av sine sanser. Det er ganske enkelt å sette opp et Montessori miljø i hjemmet og å bruke Montessori teknikker med barnet ditt. Les videre for å lære mer.