Fakta om Solens Interiør

 

Kjernen

Kjernen til solen er ekstremt varm og tett. Temperaturen er 15 millioner K og den har en tetthet på 150 g / cu. cm, 15 ganger tettheten av bly. Kjernen forblir plasma til tross for dens tetthet på grunn av dens høye temperatur og trykk. Kjernen inneholder 50 prosent av solens masse og 2 prosent av solens volum. Den inneholder hovedsakelig elementene hydrogen og helium.

Kjernefusion

Kjernefusion skjer i kjernen av solen. Fusjonsreaksjonen kalles en proton-protonkjede. I denne reaksjonen smelter en rekke hydrogenatomer sammen på grunn av høy temperatur og trykk i kjernen. Reaksjonen produserer et heliumatom og frigjør gammastråler, nøytriner og protoner som biprodukter. Til slutt vil helium begynne å smelte sammen for å skape tyngre elementer i solens kjerne. Mengden energi frigjort under fusjon bestemmes av ligningen E = mc2, hvor E er mengden energi, m er massen og c er lysets hastighet firkantet.

Radiativ sone

Omkring kjerne av solen er et stort skall kjent som strålingssonen. Den radiative sonen strekker seg 70 prosent av veien til fotosfæren av solen. to prosent av volumet og 48 prosent av massen finnes i strålingssonen. Energi overføres fra kjernen av solen gjennom strålingssonen ved stråling. En foton kan ta over 1 million år for å passere gjennom strålingssonen på grunn av spredning Temperaturområdet for strålingssonen er 8 millioner K nærmest kjernen til 2 millioner K på toppen av sonen.

Konveksjonsson

Konveksjonssonen er det ytre laget av solens interiør. Energi overføres gjennom denne sonen ved konveksjon. Områder med varm plasmaoppgang, kjølig og vask for å danne en konveksjonscelle. Konveksjonssonen utgjør 66 prosent av solens volum og 2 prosent av solens masse. Tettheten nær toppen av konveksjonssonen er nær null. Temperaturen på toppen av konveksjonssonen er ca. 5.800 K.

Magnetfelt

Solens magnetfelt er forårsaket av bevegelse i konveksjonsceller. Fotonene som beveger seg gjennom strålings- og konveksjonssonene er elektrisk ladet. De positivt og negativt ladede ionene beveger seg forbi hverandre i solens interiør for å forårsake et magnetfelt. Magnetfeltet som danner i interiøret, forårsaker solflekkene. Magnetiske feltlinjer forbinder en solflekk til en annen og produserer gigantiske løkker av gass. Fusjonsreaksjonen og energioverføringen av solen finner sted i interiøret. Til tross for dens høye tetthet er det indre av solen plasma, som kan strømme og overføre energi. Det er tre lag til solens indre: kjernen, strålingslaget og det konvektive laget. Hvert av disse lagene har en rolle i overføringen av energi fra solens indre til solens overflate.