Slik Curate en kunstutstilling

 

1.

Finn plass til ditt show! Det kan bare være ditt hjem eller til og med garasje, men du kommer til å trenge en tid og et sted å utstille. Du kan ringe rådhuset ditt og spørre om offentlige bygninger, snakke med lokale skoler, kirker, gallerier, museer, restauranter og kafeer Tenk på temaet for showet ditt når du forhandler et sted. Prøv å spikre ned en praktisk åpningsdato.

2.

Hvis du vil ha musikk og catering, er det nå dags å bestemme hva Du kan alltid lage mat selv, ha en profesjonell matleverandør eller gå til dagligvarebutikken og plukke opp sjetonger og dukkert, men en kardinalregel er at du absolutt må mate folk på showet ditt.

3. < / p>

Med mindre du går med arbeid som du allerede har samlet, eller oppretter et åpent show, kan du bestemme et tema. Temaet ditt kan være så konkret som 'Portraits of the Great Falls' eller som tvetydig som 'Flytende verden.' Mens de fleste artister vil skinne mot å være begrenset til et konsept, har et tema hjelp til å lede kreativ energi og tiltrekke kunstner s som har interesse for showet ditt.

4.

Bestem på noen detaljer om showet: vil det bli dømt? Juryerte? Er det en grense for typen media som kan brukes? Noen tabu emner? Er bare salgsforretninger som skal vises? Hvis salgsforretninger skal vises, vil kuratorene selge dem og holde prosent?

5.

Lag et plakatbilde i stilen du ser for showet med informasjonen du bestemte deg for i trinn 1 og 2. Sørg for å sette kontaktinformasjonen din! Bildet du oppretter nå, vil være en introduksjon til showet til en artist som ser den, så prøv å gjøre det oppmerksomhetsfattende og interessant, men ikke glatt, med mindre temaet for showet ditt er gjengitt. Legg igjen plass for å legge til mer informasjon.

6.

Nå skal du forvandle plakatbildet til det aktuelle artist-anropsmaterialet. Du kan enten bruke et grafikkprogram, et robust ordbehandlingsprogram, en trykkeri eller en kopimaskin. Lag noen plakater i full størrelse, noen tre kvartaler store håndbøker og noen postkort.

7.

Tid til å få artister involvert. Du kan starte med kunstnere som allerede har gjort arbeid som du tror vil være et godt tillegg til showet ditt. Hvis du ikke kjenner noen spesifikke artister personlig eller ved omdømme, kan du søke på internett, kunstmagasiner, eller bare spør noen av artistene dine eller kunstnerne. Kunstprofessorer er absolutt rikdom med informasjon for dette trinnet. På denne måten lage en liste over kunstnere du vil sende inn arbeid.

8.

Skriv et brev som introduserer deg selv, ditt show hvorfor du skriver. Hvis du velger å skrive et formularbrev og sende det til flere artister, vær så snill å forlate rommet best i første ledd - for å tilpasse brevet med hvorfor du skriver spesifikt til dem. De beste resultatene oppnås ofte av vennlig og personlig, men profesjonell formulering. Gi så mye informasjon om showet som du har, inkludert retningslinjer for innsending. Husk å ta med kontaktinformasjonen din og avslutte ved å be dem ringe eller skrive for å fortelle deg om de er interessert i å sende inn arbeid. Hvis du leter for showet, bør du vurdere å gi billetter til artister du inviterer, om de bestemmer seg for å sende inn eller ikke. Bruk fin stasjonær.

9. Når du legger inn konvoluttene, må du sørge for at plakaten er den første mottakeren ser når de åpner den. Ta med plakaten, brevet, billettene hvis du bruker dem og informasjon om andre som er involvert i showet. Hvis du er interessert i et bestemt stykke eller stykker av kunstneren, vær sikker på å nevne det! Be om kunstnerklæringer eller bios også.

Mens du venter på å høre fra dine utvalgte artister, er tiden moden til å få andre artister interessert. Fortell gallerier, høgskoler kunstavdelinger, kunstorganisasjoner og kunstnere om showet og se om de vil la deg sette opp flyger, håndbøker eller plakater. Se om du kan gi dem postkort - porto betalt, selvfølgelig-til post. Snakk med alle om showet og innsendingsinformasjonen.

11.

Nå som du har noen artister ombord, vil du trenge plass for å beholde arbeidet. ikke gi den plassen til showet er hengt - og de fleste spillestedene vinner 'du' trenger å gjøre rom i ditt hjem, garasje, leiebil eller lagringsplass. Vær veldig forsiktig med dette arbeidet, det er noen ' s stolthet og glede! For å minimere dette stresset sett en konkret dag og tid, en eller to netter før åpningen hvis du klarer det, for kunstnerne å få sitt arbeid hengt.

12. < / p>

Nå for å henge showet! Dette er hvor kreativiteten din som kurator virkelig kommer inn. Det er ingen virkelige harde og raske regler for hengende kunst, bare sett på hvordan folk ser arbeidet for første gang, vil reagere. for å skape en enkel, vandreturstrøm og en sosial og behagelig atmosfære.

13.

Din rolle som kurator er nesten fullført. Alt som gjenstår er å være en nådig vert eller vertinne og svar på eventuelle spørsmål th på en gjest kan ha. Når showet har gått, må du sørge for at deler blir returnert til kunstnerne eller levert til en kjøper.

Endelig, la romrengjøreren være mer ordnet enn deg funnet det. Hvis du kan, presenterer eiere av rommet med en gave og takk for bruk.

Tips og advarsler

  • Koordinering med stedet er veldig viktig! Ikke ta plass for gitt og vurdere hva de håper å få ved å holde et show.
  • Kunst komplimenteres av musikk som mat er av alkohol. Vurder temaet for showet ditt når du inviterer en musiker til å utføre eller hvilket album som skal settes på stereo.
  • Hvis du ikke er en kunstner som arbeider med kunstnere, kan det være som herding katter. Vær tålmodig og forberedt på alle slags forsinkelser og uventede komplikasjoner.
  • Å sette på et kunstutstilling kan være en morsom og givende opplevelse for alle involverte, og like mye av hodepine for kuratoren. Så du har funnet kunstnere som du føler fortjener oppmerksomhet, eller kanskje å selge sitt arbeid? Les videre for å lære hvordan du får showet ditt på veien!