Truede dyrefakta

 

Betydning

I juli 2009 var det nesten 1900 dyrearter oppført som truet eller truet over hele verden, inkludert mer enn 1300, som er funnet delvis eller helt i USA, ifølge National Oceanic and Atmospheric Administration.

Fra A til Å

Fra den amerikanske bisonen, til den store hvite hvalen, til sebraen, er truede dyr små, store, farlige og ufarlige.

Desruksjon av habitat

Dyr blir truet når mennesker ødelegge deres naturlige habitat. Hjem, kjøpesentre, motorveier, golfbaner og flyplasser har overtatt habitatene til mange truede arter.

Forurensning

Forurensning er en hovedkomponent i å plassere dyr på den truede listen. Oljespill, sur regn, kull og vannforurensning har satt mange dyr i fare.

Jakt og fiske

Jakt og fiske har truet mye dyreliv. Søkte etter mat, pels, lær eller andre verdifulle eiendeler, har mange dyr blitt overvunnet og fanget.

Sykdom

Enkelte sykdommer fra både mennesker og andre dyr kan sette dyr i fare. Eksotiske arter kan både bære og bli rammet av sykdommer de ikke kan kjempe mot. Kongressen passerte loven om truede arter i 1973 for å beskytte dyr som var i fare for å bli utryddet. FNs fiskeri- og dyrelivstjeneste har oppgaven og ansvaret for å opprettholde listen over truede dyr.