Fakta om Dyr i Afrika

 

Katter

Afrika er hjem for tre arter av stor katt. Cheetahen er den minste av disse - det raskeste landpattedyret med noen klokke på nær 70 miles i timen. Cheetahs er de eneste kattene som har klør som ikke trekker seg tilbake. Leoparder lever i hele Afrika sør for Sahara-ørkenen. Disse muskulære kattene kan oppnå vekter på 200 pund og er sterke nok til å bære døde dyr 50 meter opp i et tre. Lions, eneste medlem av kattfamilien som bor i sosiale grupper, er den øverste rovdyr i Afrika. En stor mann kan veie så mye som 550 pounds. Ifølge San Diego Zoo nettside er deres antall i Afrika mellom 6.000 og 10.000.

Store Pattedyr

Elefanter er det største landpattedyret, med noen veier 15.000 pounds. Disse vegetarianere kan forbruke over 400 pounds av gress, blader og frukt på en enkelt dag. Afrikanske elefanter har store ører som faktisk ligner de kontinenter de bor i, og begge kjønn har lange tusener. Rhinoceros i Afrika kan overstige 5000 pounds. Det er to arter - den hvite rhino og den svarte rhinoen. Keratin komponerer Rhinoceros berømte horn, som er den samme substansen som består av menneskelig fingernail. Huden på en rhino er følsom og utsatt for solbrenthet. Hippopotamus er et annet stort pattedyr, med store menn nærmer seg 10.000 pund. Hippo tilbringer mesteparten av dagtidens timer i vannet, til tross for at dyret ikke kan svømme. Det kan holde pusten i opptil en halv time. Flodhester kommer ut av elvene og innsjøene de bor om natten for å forbruke store mengder gres.

Antiloper

De mange antelopartene som lever i hele Afrika har alle horn, som er permanente og ikke kaster som hjortegribber gjøre. Kuduen og elanden er to arter som har spiralvridne horn. Gråbenet har buede horn, mens impalaen har horn med rygger. Alle antiloper har hover, som deler seg ned i to tær. Disse tærne er tilpasset miljøet som antilopen eksisterer i, med noe bredere for dem som bor i sumpete områder og andre mindre og bedre egnet for steinete klynger. Noen antilopearter som wildebeesten lever i store flokker for beskyttelse. Andre som impalas samles i flokker for trekkende formål, og andre som bongo bor i par eller i små grupper.

Giraffer

Giraffer er det høyeste landet pattedyr, med noen 18 meter høye. Halsene deres alene kan være seks fot lange, selv om det bare er syv hvirveldyr i den. Bena på en giraffe kan også være seks meter høy og dyrets tunge er 18 inches lang. Tungen er mørk, hvilke forskere føler at de beskytter seg mot å bli solbrent når giraffbåndene går fra trær. Giraffer er drøvtyggere, noe som betyr at de har en mage med flere rom. I tillegg til alle de andre lange egenskapene, har giraffen den lengste halen til et hvilket som helst landdyr, med noen åtte meter lange. Giraffen har en hastighet på opp til 35 miles i timen. Det er bare en arter av dette afrikanske dyret, men ni separate og forskjellige underarter med forskjellige mønstre av flekker.

Gorillas

Gorillas er den største primater, med noen som er 500 pounds. Gorillas vil heller gå med sine hender til tross for å kunne Stå oppreist på føttene, armene er lengre enn føttene, og la dem legge hendene ned med ryggene på hendene som kommer i kontakt med bakken mens de går. I naturen kan en gorilla leve så lenge som 35 år. Gorillas forbruker deg p til 40 pund av stilker, frukt, frø og blader på en dag. Gorillas er en truet art på grunn av tapet av skogens habitat for å logge og fra jakt av mennesker til mat. Forskning har vist at gorillaer alle har forskjellige utseende nese. Det afrikanske kontinentet er hjemsted for en enormt variert dyrebestandighet. De ulike miljøene i Afrika støtter disse dyrene, hvorav noen er rovdyr og noen som er plantelevende. Det er visse skapninger som folk er raske til å knytte seg til Afrika. De fleste av disse dyrene er lett identifiserbare, men det er fakta om disse pattedyrene som ikke er så vidt kjent.