Hvordan tegne øret

 

1.

I en profil, skisser hodet med disse proporsjonene. Øverst på øynene er i øynene, bunnen av øret kommer til å falle over eller på munnlinjen avhengig av størrelsen på personens ører. Denne profilskissen av en korthåret modell viser nøyaktig øret plassering fra topp til bunn, og fra baksiden til venstre.

2.

Håndkopi denne linjetegningen av øret sett direkte fra siden. Ørene deler er merket med medisinske navn, bare for underholdning, og slik at vi kan diskutere dem senere når vi skygger i trekull eller Conte.

En ting som er vanskelig å huske ved å tegne øret, er at formene i øret alltid går for å følge dette mønsteret. Den y-formede bølgen av antihelixen kan være høyere eller lavere, men den vil være der. Den lille buen av antitragus vil være der. Disse detaljene er de samme på alle ører, men den nøyaktige plasseringen og formen varierer mye fra individ til individ.

3.

Skitse ørediagrammet lett, og bruk fingeren eller en papp blender som a til rtillon eller stubbe, skygge øret. Jeg brukte Sanguine Conte-fargestiften fordi selv de mørkeste skyggene ikke vil gå til svart, vil skyggene i og rundt øret bli mykt skygget hudtone. Hold skyggen enkel.

Dette er et øre sett fra siden på en korthåret person med kvadrert av sideburns, men hvordan det ser ut fra foran er annerledes. Ikke alle disse detaljert funksjonene er tydelige, og på noen måter er det forenklet. I et 3/4 visningsportrett vil det være vinklet, men fortsatt nærmere dette sidevisningøret enn til fremovervisningen.

I en realistisk tegning i stedet for den ytre linjene, ville det være hår bak øret for å kontrast tekstur og verdi. Skyggen ved ørens kant og dens indre skygging er så myk som skyggen på nesen, med litt mørk områder avhengig av belysning - men det vil være gradvis og tonal, ikke en vanskelig oversikt. Fordi øret støtter en skygge på håret, er det imidlertid et sted hvor konturene er mindre knuste enn de er rundt en nese.

4.

Sett fra foran er her to svært forskjellige former for ører. Øret til venstre er forfatteren s, med en veldig lang dangling lobe, men den er flatt mot Hodet til høyre er mer delikat og har en kortere ørefli, den er vinklet litt ut og strukturen er mer synlig. øret til høyre ville ta svært liten tilpasning for å gjøre den til et spiss, elflikt øre.

Små barns ører er noen ganger uforholdsmessige, store fordi de kan vokse raskere enn barnets hode. Ofte holder små barns ører rett ut til sidene også, selv om noen voksne ører gjør det også. Hvor flate ører er til siden av hodet, vil variere med den enkelte, men eldre ører er vanligvis flattere til hodet enn barn.

Når man ser på det detaljerte diagrammet og tegner detaljert øre, husk at linjene representerer veldig myke linjer med forskjellige verdier, skyggefulle områder som beveger seg fremover til høydepunkt. Mindre kan være mer. Selv i et profilør, er det bare å hinting på de større strukturer som den Y-formede Antihelix nok til å etablere det som et menneskelig øre. Å gjøre ører mer detaljerte enn de uttrykksfulle egenskapene i ansikt, munn og øyne, vil trekke for mye oppmerksomhet vekk fra dem og gjøre motivet ser morsomt ut. På den annen side, i en karikatur, forstørrer ørene og overdriver form og strukturer, er en god måte å gi latter.

En av de beste måtene å avdekke ører i ethvert portrett, er å være oppmerksom på verdifallene i skyggen. Hvis de mørkeste skyggene i øret bare er ett eller to trinn mørkere enn ørens lyse deler, er det nærmere nøyaktig enn om disse skyggene er overdrevne. Hår setter av formen av øret som helhet, så en verdi av utheving og en verdi av skygging er alt som trengs for å få ører til å se bra ut i et portrett.

Tips og advarsler

  • Skiss ørene til mange forskjellige mennesker, fra magasiner, fra livet, fra klassisk realistiske tegninger som Leonardo da Vinci til du er klar over rekkevidden av øreform og komfort nok med øredetaljer for å forenkle dem i noen tegninger.
  • Ikke overemphasize ears ved å sette for mye kontrast mellom skygger og høydepunkter. Se nærmere på motivet og skisser eller maler verdien endres mykt for å holde oppmerksomheten vekk fra resten av ansiktet.
  • Ører, som så mange menneskelige trekk, er enkle etter at du kjenner trikset, men forvirrende og vanskelig til du vet hvordan du tegner dem. Noen kunstnere dekker bare emnetes ører med langt hår, men en korthåret modell vil trenge ører trukket godt. Å tegne et menneskelig øre nøyaktig er viktig i de fleste portretter, selv om det ikke er fokuspunktet.