Tanzanite Fakta

 

Historie

Legenden har det at lynet rammet et område av Merelani-åsene i den østafrikanske staten Tanzania i 1967, noe som forårsaker at de brune zoisittkrystaller forvandler en fantastisk nyanse av blått og fiolett. Noen Masai hyrder tok steinene og viste dem til prospektør Manuel D 'Souza, som hadde testet dem. Edelene tok seg deretter til Tiffanys gullsmedere i New York City, der de ble kalt tanzanitt. Kort tid etter lanserte Tiffany en reklamekampanje for å feire det fantastiske funnet.

Egenskaper

Tanzanitt er et sjeldent blått utvalg av zoisitt som finnes på bare ett sted i verden: Tanzania. Bestående av kalsiumsilikatsilikat, dette edelstenen har en dypblå farge med hint av lilla, som forandrer seg til fiolett og gyldenbrunt når det snu det i forskjellige retninger. Det er en eksepsjonell perle for smykker. Ikke så vanskelig som safir, tanzanit priser en 6,5 til 7 på Mohs skalaen av hardhet og bør ikke brukes under overdreven aktivitet.

Metafysiske egenskaper

I helbredende praksis har tanzanitt blitt funnet å øke kroppens vitalitet og hjelp i cellegenerering. Tanzanitt er også kjent for å øke fantasien, koble deg til gammel visdom og være gunstig under guidede visualiseringer.

Omsorg for Tanzanitt

Som en edelsten er tanzanitt tilgjengelig som et halskjede, ring eller øredobber. På grunn av vanskeligheten med å finne identiske steinpar, vil matchende sett med tanzanitt komme til en høy premie. Tanzanitt bør ikke rengjøres i et ultralydbad eller Hvis det kommer i kontakt med syrer.

Interessante fakta Den amerikanske perlehandelsforeningen (AGTA) heter tanzanitten som fødselssten i desember 2002, noe som gjør den til en gemstone for ny begynnelse. Ifølge Masai-tradisjonen er fargen blå er hellig, og kvinner velsignet med barn blir hedret ved å ha blå stoff og perler. Masai-høvdinger gir tanzanitiske steiner til sine koner etter fødsel for å velsigne den nye babyen. Siden oppdagelsen for over 40 år siden, har gemstone tanzanitt blitt ting til legender. Denne ekstremt sjeldne og vakre steinen har sin ydmyke begynnelse på slettene i Afrika, og er nå en av de mest ettertraktede edelstener i verden.