Vermiculture Farming

 

Grunnleggende

Vermiculture oppdrett blir raskt en populær hobby og småbedrift venture. Alle kan gjøre det, enten du har en enkel ormbeholder under kjøkkenvasken eller i stor skala. I utgangspunktet trenger du en mørk, ventilert beholder, sengetøy (flis, strimlet papir eller tørket løv), matavfall eller hageavfall, og en hær med røde ormer. Dine ormer vil ta avfallet ditt og gjøre det til næringsrik kompost.

Fordeler

Fordelene med denne hobbyen og virksomheten er at den resirkulerer kjøkken- og verftetavfall som ellers har havnet i en deponi. I stedet for å rote bort i en deponi, blir avfallet ditt sluppet av røde ormer som deretter behandler det til en av de rikeste kompostbildene. Dette gir deg muligheten til å bruke en naturlig, organisk og svært effektiv gjødsel på planter og hage i stedet for å bruke kjemiske gjødselstoffer. Derfor har du en sunnere hage, og du bidrar til innsats for å sette mindre giftstoffer i miljøet.

Hensyn

Hvis du er interessert i å gjøre din hobby til en lønnsom, kan du bruke din matkultur gård til å lage nok kompost å begynne å selge den til lokale bønder og gartnere. Du må kanskje investere i et større antall ormbeholdere og finne en kilde til fôr (for eksempel gjødsel), men ormer vil gjøre resten av arbeidet. Også ved å blande vermicompost med elvesand, stiv leire og benmel kan du lage din egen pottejord.

Potensiell

I tillegg til å selge kompostet dine ormer oppretter, kan du også selge overskytende ormer. Mange mennesker starter opp sine egne ormbeholdere og har behov for starterorm. Skoler og andre institusjoner er også potensielle ormekjøpere til vermiculture-prosjekter de kan starte. Vermiculture gård kan også doble som agnbutikk, og selge ekstra røde ormer til lokale fiskere.

Betydning

Du kan oppleve at dyrking av akvakultur er mer en lidenskap enn en blomstrende virksomhet. Som enhver annen virksomhet kan det ta litt tid før du ser penger på det, og det vil ikke være en pengestrøm. Munn til munn og aktivt søker kundene dine (tenk bondenes markeder, planteskoler, landscapers), vil hjelpe din akvakulturbruk til å være mer enn en hobby. Samtidig, selv om du ikke gir gevinst, hjelper du miljøet og vil alltid ha middag samtale. Ormavl eller vannskultur er en eldgammel metode for å snu avfall til rik jord, men det har blitt ekstremt populært de siste årene. Hvis du er interessert i å leve et grønnere liv, leter etter en morsom hobby, eller vil lære barna dine om naturens måte å forny sine ressurser på, er ormbruk en måte å gjøre dette på. kan starte opp din egen småbedrift og høste fordelene.