Hjemmelaget Ice Shacks

 

Finne planer

For å få en bedre ide om is-shack-stiler og finne billige planer, kan du utforske onlinefora som shantypods.com eller iceshanty.com. Isfiskere legger inn bilder i disse foraene i sine ferdige shacks, som kan hjelpe deg med inspirasjon og planlegging. Gratis planer er tilgjengelige online, men du kan også kjøpe planer for så lite som $5.

De fleste medlemmer av disse fora kan tilby deg sine planer, eller vil i det minste gi deg beskjed om hvor de fikk dem. Mange isfiskere oppdager egne planer etter å ha brukt mye tid på isen og benekter andre 'ishyller. Bruk disse planene som en veiledning hvis du føler deg komfortabel med å gjøre endringer.

Forbruksartikler

For å bygge lyskarmene, PVC-rør kan virke som et attraktivt valg, men disse blir sprø med langvarig eksponering mot kalde temperaturer. Enkle shanties trenger et lerret eller tarp for å dekke utsiden, og du kan lett Fest disse med en stiftpistol. Hvis du planlegger å transportere ishallen, kan du feste ski eller slede til en liten shanty og dra den over isen. For større ishyller kan du bruke tilhengere for transport og flytte isen din Shack bare i begynnelsen og slutten av sesongen. Du trenger også braketter, en bore og skruer for å bygge ditt shack.

Typer av ishyller

En boksdesign er populær, med benker på begge hjørner av rammen. Disse husene kan holde flere personer. Å bygge en kassehylle, kjøre kryssfiner eller kobberrør mellom baksiden av de to benkene for å danne en bue. Dekk denne rammen med tarps og fest tarpene med en stiftpistol. For ekstra stabilitet, installer braketter i nederste hjørner.

Du kan også bygge en treboks av kryssfiner, slik at du får plass på den ene siden for å installere en dør. For enkelhets skyld og synlighet, klipp en vindusramme i veggene og dekk innsiden med akrylplast. Mens en trerammeboks er tyngre og mindre mobil enn et tarp-sidet hytte, foretrekker noen isfiskere denne stilen. Mange typer ishyller eller shanties er tilgjengelige for seriøse isfiskere å kjøpe. Du kan imidlertid bygge en beskjeden hytte med lite overheadkostnad. Før du bygger, ta hensyn til hvor mange som skal bruke hytta og om du vil at den skal ha benker eller køyer for å sove.