Hvordan lage et litografi

 

1.

Tegn et bilde i baksiden på en kalkstein eller en sink- eller aluminiumplate. Bruk litografi blyanter eller fargestifter. Du må lage en separat stein eller plate for hver farge i den ferdige litografen.

2.

Stryk kolofonium på overflaten for å beskytte tegningen. Deretter pulver med talkum. Dette bidrar til at kjemikalieets etsje ligger nærmere fettet i tegningen.

3. Bruk etset, som er en løsning av tyggegummi arabisk og salpetersyre, til steinen og la den stå på for en time eller så. Fjern tegningen med et løsningsmiddel som terpentin. Trykkfargene, som også er fettete, vil holde seg til hvor tegningen var.

4. Svamp steinen eller platen med vann. Steins overflate holdes våt, slik at blekket ikke holder seg til ikke-bildeområder.

5.

Legg i fuktig papir i litografipressen. Kjør gjennom pressen. Blekket forblir på rullen når den møter vann og overfører fra rullen når den møter fettet. Når du løfter papiret, får du en omvendt utskrift. De første utskriftene er prøveversjoner.

Lag blyanter på hvert ark som skal skrives ut og linje dem opp for å korrespondere med merkene på hver stein eller plate. Det samme papiret går gjennom pressen for hver annen farge, så disse registreringsmerkene er veldig viktige for å holde fargene på linje.

7.

Skriv det endelige beviset, kalt en 'bon a tirer', som betyr 'godt å trekke' når du er fornøyd. Skriv ut bildene nå.

Tips og advarsler

  • Utgaver er alle visninger av et trykt bilde etter artistgodkjenning, inkludert 'bon' en tirer. ' Artistbevis er visninger avsatt for kunstnerens personlige bruk.
  • Når du er ferdig med utgaven, slett eller ødelegge steinen eller platen, slik at det ikke skrives flere visninger.
  • Hvis du ikke Ikke ha en press, sjekk for å se om du kan finne en litografipress for å bruke på en høyskoleavdeling eller skriveverksted.
  • Et litografi er en planografisk eller overflateutskrift som avhenger av kjemisk aversjon av fett og vann. Dette gjør at visse deler av overflaten aksepterer blekk og andre deler avviser blekk. Nittende århundre artister som brukte litografi inkluderer Honore Daumier og Toulouse-Lautrec. Tallrike kunstnere brukte denne populære metoden for printmaking i det 20. århundre, inkludert Salvador Dali, M. C. Escher og Jasper Johns.